facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-12-13
Vizualizari: 777
Comentarii: 0
Frunzele de măslin, remediu pentru multiple afecțiuni. Iată cum și la ce se pot folosi!

Maslinului i se mai spune „copacul vieții” și pe bună dreptate. De la el se recoltează nu numai fructele, din care facem ulei sau le conservăm în diverse feluri, ci și frunzele. Acestea ascund adevărate comori terapeutice. Se folosesc ca remediu împotriva febrei, bolilor infecțioase virale (gripă, răceală) și bolilor tropicale (malaria), fiind recunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare, antimicrobiene, antivirale.

Unul dintre principiile active din frunzele de măslin, oleuropeina, are numeroase proprietăți: antifungice, antivirale, antibacteriene, antioxidante. Reduce riscul de apariție a infarctului și crește potențialul antioxidant al organismului. De asemenea, are efect hipocolesterolemiant, în doza de 10 sau 20 mg/kg corp, dacă e administrată timp de 6 săptămâni. Tot oleuropeina din frunzele de măslin este implicată și în metabolismul energetic și în reducerea adipozității, având efect antiadipos. Unii cercetători o recomandă în tratamentul obezității. Extractul de frunze de măslin e puternic împotriva microorganismelor (fungii, bacteriile, virusurile), fiind ingredient de bază în remediile naturale pentru gripă și răceală. Are și capacitate de protecție gastrică împotriva substanțelor iritante care produc leziuni mucoasei. În felul acesta, poate preveni dezvoltarea gastritei prin scăderea inflamației și reglarea dezechilibrului oxidant/antioxidant. Nu în ultimul rând, s-a demonstrat că acidul măslinic este un antiparazitar natural.

capsuleFrunzele se culeg primăvara, înainte să apară mugurii de flori, apoi sunt uscate și măcinate. Se folosesc în infuzii, extracte, tincturi sau capsule, în combinații cu alte plante, în funcție de efectul dorit. Spre exemplu, combinate cu lichen de piatră, mugurii de plop, scoarță de salcie și cuișoare, se obțin capsule Biosept naturale care tratează răceala și gripa, scad febra, întăresc imunitatea. Combinate cu mentă, lavandă, scorțișoară, extract de sunătoare și de valeriană, se obțin capsule pentru colon de ajutor în digestie, având efect carminativ, calmant,  benefic în caz de sindrom de colon iritabil. Altă rețetă pe bază de frunze de măslin cu păpădie, rostopască, anghinare și frunze de mesteacăn contribuie la menținerea normală a colesterolului, protejează ficatul și sistemul cardiovascular. Infuzia în sine susține sănătatea tractului respirator superior, menține tensiunea normală, nivelul de glucoză din sânge și nivelul normal al colesterolului, previne răcelile și contribuie la menținerea unei temperaturi corporale normale.

În concluzie, dacă vedeți în magazinele naturiste remedii pe bază de frunze de măslin, nu le ocoliți. Sunt benefice în diabet, hipertensiune, gripă, răceală, pneumonie, ateroscleroză, colesterol mărit, aritmie cardiacă, toxiinfecție alimentară, cistită sau infecții renale. Ba chiar ar putea preveni cancerul, căci au capacitatea de a încetini procesul angiogen care declanșează creșterea celulelor cancerigene.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri