facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-29
Vizualizari: 549
Comentarii: 0
Frunzele de afin, un ingredient cu efect definit în produs

Fitoterapia este o alternativă care oferă o gamă largă de resurse naturale cu efecte hipoglicemice, unele plante constituind remedii recomandate persoanelor cu diabet zaharat. Tratamentele din plante medicinale sunt benefice pacienților cu diabet de tip 2 și, pe lângă dieta prescrisă de către un medic, pot ajuta la homeostazia glucozei.

Frunzele de afin (Vaccinium myrtillus L.) au fost unul dintre cele mai frecvent utilizate remedii antidiabetice de origine vegetală înainte de descoperirea insulinei. În secolul trecut, au fost întreprinse numeroase studii pe animale, clinice și fitochimice cu această plantă și extractele sale. Afinul a fost considerat de către unii autori drept unul dintre cele mai de încredere medicamente de origine vegetală pentru tratarea diabetului. Într-un sondaj efectuat pe 685 de plante medicinale în Italia, afinul s-a clasat pe locul patru într-o listă de remedii vegetale recomandate pentru îmbunătățirea controlului glicemiei.

În studii efectuate secolul trecut pe câinii normali și depancreatizați, administrarea orală de frunze de afine a redus hiperglicemia, chiar și atunci când glucoza a fost injectată intravenos concomitent. (Allen, 1927; Bever B. 1979) În România, la Universitatea din Craiova, ca subiect al unei teze de doctorat a fost realizat un studiu pe animale ale cărui rezultate au indicat potenţiala activitate antidiabetică a materialului vegetal Myrtilli folium (Popescu şi Iovan, 2009).capsule

Rezultatele analizei nivelului hemoglobinei glicate și al glicemiei au arătat efectul ameliorativ al extractului din frunze de afin asupra metabolismului glucidic la șobolanii diabetici. Într-o anumită măsură extractul a redus, de asemenea, hiperglicemia la animalele diabetice. (Sidorova și colab., 2017)

În ultimii ani, cercetătorii şi-au îndreptat atenția în mod special asupra stresului oxidativ și asupra rolului cheie al acestuia, ca element comun în patogeneza complicațiilor diabetului. Hiperglicemia generează specii reactive de oxigen care, la rândul lor, determină peroxidarea lipidelor membranei și degradare. Multe dintre complicațiile diabetului, inclusiv ateroscleroza vasculară, cauză majoră a mortalității în diabet, sunt strâns legate de stresul oxidativ și, prin urmare, antioxidanții joacă un rol important în tratamentul diabetului.

În mod tradițional, oamenii au folosit frunze de afin pentru a controla zahărul din sânge, efect ce ar putea fi atribuit diferiților compuși fenolici precum flavonoidele, acizii fenolici, taninurile și stilbenele, acestea fiind câteva dintre cele mai importante. Astfel, au fost realizate analize calitative și cantitative ale fenolilor majori din afin. În extrasele investigate, cel mai abundent compus fenolic a fost acidul clorogenic, urmat de acidul protoechechic, în timp ce resveratrolul, izoercercetina, quecetina și hiperozidul au fost prezenți și ei în cantități semnificative.

Având în vedere acestea, a fost evaluat şi potențialul antioxidant al afinului, rezultatele arătând că toate extractele investigate au fost bogate în constituenți fenolici și minerali esențiali, cu activitate antioxidantă semnificativă, în funcție de conținutul polifenolic și mineral.

Frunzele de afin se găsesc în formulă complexă a produsului Glicostat forte, capsule, din  plante medicinale folosite tradiţional pentru reducerea glicemiei (diabet).

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri