facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-05-17
Vizualizari: 522
Comentarii: 0
Frunze de eucalipt - eficiente la nivelul sferei respiratorii -

Eucaliptul (Eucalyptus) este un gen de plante din familia Myrtaceae, care se prezintă sub formă de arbori sau arbuști cu frunza verde tot timpul anului. Denumirea eucaliptului se datorează formei de potir a fructului care poartă semințele ascunse (greacă ευκάλυπτος: ευ - frumos; κάλυπτος - ascuns). Eucaliptul a fost descoperit în anul 1788 de botanistul francez L'Heritier, el a fost primul care a descoprit specia „Eucalyptus obliqua”.

În fitoterapie se folosesc frunzele de eucalipt de la specia Eucalyptus globulus, dar și de la alte specii, datorită conținutului bogat în ulei esențial, care este, fără îndoială, cel mai eficient și cel mai puternic la nivelul sferei respiratorii. Acțiunea sa expectorantă este remarcabilă. Este foarte indicat în caz de bronșite, rinofaringită sau sinuzită, și în caz de tuse cu expectorație si nas înfundat.

Acțiunea expectorantă și mucolitică este datorată α-pinenului, 1,8-cineolului (eucaliptol): alfa-pinenul reglează hipersecreția de mucus de către bronhii în timp ce 1,8-cineolul ajută la subțierea și expulzarea mucusului din căile respiratorii. Împreună, aceste molecule elimină obstrucțiile respiratorii. Aceștia sunt responsabili și de efectul antiviral al frunzelor de eucalipt, care constituie o barieră de protecție împotriva virușilor, făcând astfel posibilă încetinirea progresiei acestora în organism pentru a opri infecția cât mai repede. Acționează împotriva virusului gripal A, dar și asupra altor tipuri de virusuri.       Viroherb ceai doza r59

Pe lângă aceste efecte, eucaliptolul decongestionează căile respiratorii superioare uşurând respiraţia, efectul este datorat stimulării receptorilor care sunt activaţi de fluxul de aer inspirat, de asemenea reduce tensiunea superficială la nivelul mucoasei bronşice, acţionând ca un surfactant.

Frunzele de eucalipt le regăsim în ceaiul Viroherb, creat special ca suport în sezonul virozelor, are un efect complex: susține transpirația pe durata stărilor febrile, ușurează expectorația, ajută la ameliorarea problemelor respiratorii și are efect balsamic, calmant asupra iritațiilor gâtului, ajută circulația sângelui și protejează sănătatea vasculară, susține sistemul imunitar.

Bibliografie

1.Vimalanathan S., Hudson J. Anti-influenza virus activity of essential oils and vapors. Am. J. Essent. Oil Nat. Prod. 2014;2:47–53.

2.Beauchamp J, Kirsch F, Buettner A. Real-time breath gas analysis for pharmacokinetics: monitoring exhaled breath by on-line proton-transfer-reaction mass spectrometry after ingestion of eucalyptol-containing capsules. J Breath Res. 2010 Jun;4(2):026006.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri