facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-08
Vizualizari: 572
Comentarii: 0
Frunza de măslin, un ingredient cu efecte benefice complexe

Măslinul este originar din regiunea mediteraneană și, atât uleiul, cât și fructele sale sunt unele dintre principalele componente ale dietei mediteraneene.

Proprietățile farmacologice ale uleiului de măsline, ale fructului și ale frunzelor sale au fost recunoscute ca fiind componente importante ale unor remedii și ale unei diete sănătoase, datorită conținutului lor bogat în compuşi fenolici. În măslin, oleuropeina, demetil-oleuropeina, ligstrozida și oleozida reprezintă oleozidele fenolice predominante. Oleuropeina este în general cel mai proeminent compus fenolic din soiurile de măsline cultivate.

Oleuropeina are mai multe proprietăți farmacologice printre care antioxidantă, antiinflamatoare, antimicrobiană și antivirală și din aceste motive, este disponibilă comercial ca supliment alimentar în țările mediteraneene.

Este bine cunoscut faptul că oleuropeina realizează efecte antiinflamatorii prin inhibarea activității lipoxigenazei și producerea leucotrienei remedii pentru bebelusiB4. S-a demonstrat, de asemenea, că oleuropeina are o activitate antimicrobiană puternică atât împotriva bacteriilor Gram-negative și Gram-pozitive, cât și a micoplasmei. Structurile fenolice similare oleuropeinelor par să-și producă efectul antibacterian prin deteriorarea membranei bacteriene și perturbarea peptidoglicanilor celulari.

În plus, într-un brevet american, s-a susținut că oleuropeina are activități antivirale puternice împotriva a mai multor virusuri. Studiile au arătat, de asemenea, că oleuropeina prezintă o activitate antivirală semnificativă împotriva virusului sincițial respirator și a virusului para-gripal de tip 3.

Activitatea farmacologică suplimentară a oleuropeinei mai include, printre altele, şi acțiune antipiretica.

Aşadar, prin spectrul său larg de efecte farmacologice, frunza de măslin este un ingredient valoros în produsele destinate afecţiunilor cauzate de microorganisme potenţial patogene, şi simptomelor asociate acestora.

Frunza de măslin se găsește in siropul Bebe Biosept, alături de lichen de piatră, turmeric și trifoişte de baltă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri