facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-07
Vizualizari: 1249
Comentarii: 0
Fructele de soc - pentru o siluetă de invidiat -

Socul este un gen de plante din grupa arbuștilor, cu 20-30 de specii, cea mai cunoscută la noi este socul negru (Sambucus nigra), cu ramurile adesea curbate şi o înălțime de la 1 la 10 metri. Are frunze pinate, alcătuite din 5 până la 9 frunzulițe alungite (între 5-30 cm) cu margini zimțate. Florile sunt hermafrodite, grupate în inflorescențe generoase albe sau crem și cu fructele sub formă de boabe negre-albăstrui sau roșii. Speciile de soc se întâlnesc în flora spontană din zonele temperate și subtropicale de pe toate continentele, cu precădere în emisfera nordică. Se dezvoltă pe orice tip de sol, umed sau uscat, de preferință într-un loc însorit.

Socul este una dintre cele mai puternice plante depurative cunoscute la noi, cu acțiune diuretica, de eliminare a toxinelor din organsim pe cale cutanată, digestivă și renală. Dar beneficiile socului sunt mult mai multe. Beneficiile socului se datorează compoziției sale: ulei esențial, potasiu, zaharuri, mucilagii, vitamina C, vitamine din complexul B, aldehide glicolice, aminoacizi, sambunigrina, sambucosida (pigment), acid malic.

complex naturalAu acţiune diuretică şi laxativă, favorizând eliminarea produşilor de degradare şi a excesului de apă din organism, astfel conduce la scaderea greutății corporale.

Acidul ursolic din fructele de soc are capacitatea de a scădea greutatea corporală, ţesutul adipos visceral şi nivelul lipidic similar cu substanţa cunoscută pentru scăderea în greutate, sibutramina. Într-un studiu, s-a arătat că şoarecii care au consumat acid ursolic în concentraţia de 0.05% adăugată în apă sau sibutramină în aceeaşi doză, timp de 15 săptămâni şi o dietă bogată în grăsimi, au prezentat scăderea adipozităţii abdominale şi a nivelului de lipide plasmatice, manifestând un potenţial anti-obezitate.

Fructele de soc, se regăsesc în Complexul de slăbit, Siluetă perfectă la plicuri, într-o formulă echilibrată și complexă, din plante medicinale, special conceput pentru pierderea în greutate și reducerea circumferinței taliei.

Bibliografie

Rao VS, de Melo CL, Queiroz MG, Lemos TL, Menezes DB, Melo TS, Santos FA. Ursolic acid, a pentacyclic triterpene from Sambucus australis, prevents abdominal adiposity in mice fed a high-fat diet. J Med Food. 2011 Nov;14(11):1375-82. doi: 10.1089/jmf.2010.0267. Epub 2011 May 25. PMID: 21612453.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri