facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-05-16
Vizualizari: 1098
Comentarii: 0
Fructele de merișor și afin - remedii naturale eficiente în infecțiile urinare

Fructele de pădure sunt printre cele mai bune surse alimentare de compuși bioactivi cu efecte benefice asupra sănătății. Cele mai populare fructe de pădure sunt din genul Vaccinium, cum ar fi afinul ( Vaccinium myrtillus ) și merișorul (Vaccinium vitis-idaea). Acestea sunt clasificate drept „super-fructe” cu cel mai mare conținut de antioxidanți dintre fructele de pădure și o gamă largă de proprietăți de susținere a sănătății. Multe studii au arătat efectele benefice ale fructelor de merișor și afin, cum ar fi activitățile antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice urinare și diuretice (1).

efect antioxidant

Datorită conținutului ridicat de proantocianidine, fructele de merişor sunt produsul natural cel mai frecvent utilizat pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor urinare cauzate de Escherichia Coli. Oamenii de știință au evidențiat mai multe mecanisme de acțiune ale fructelor de merișor: inhibarea aderenței microbilor la mucoasa căilor urinare, reducerea motilității bacteriene și a formării biofilmului, reducerea inflamației induse de infecție și modularea potențială a florei intestinale, care în rândul său, ar putea influența riscul de infecție la nivelul tractului urinar (2).

De asemenea, în practică s-a observat faptul că fructele de merişor reduc mirosul neplăcut al urinei, aspect important pentru vârstnicii care suferă de incontinenţă urinară.

Fructele de afin conţin și ele proantocianidine, având o acțiune similară cu a merișoarelor (1). Există, de asemenea, rapoartece arată că afinele au activitate antimicrobiană asupra mai multor agenți patogeni extrași din probele de urină și pot avea un efect semnificativ asupra prevenirii infecțiilor tractului urinar (3). În plus acidifiază urina, astfel creează un mediu nefavorabil dezvoltării bacteriilor patogene în vezica urinară.

Regăsiți fructele de merişor și afin în capsulele Diurosept cu merișor, alături de alte plante medicinale cu efect antibacterian, antiinflamator și diuretic, care contribuie la eliminarea rapidă a simptomelor prezente în infecțiile și inflamațiile urinare și pentru prevenirea recidivelor; poate fi asociat cu antibiotice sau administrat ca și cură de întreținere.

 

Bibliografie

  1. Kowalska, Katarzyna. 2021. "Lingonberry (Vaccinium vitis-idaea L.) Fruit as a Source of Bioactive Compounds with Health-Promoting Effects—A Review" International Journal of Molecular Sciences 22, no. 10: 5126.
  2. Maisto M, Iannuzzo F, Novellino E, Schiano E, Piccolo V, Tenore GC. Natural Polyphenols for Prevention and Treatment of Urinary Tract Infections. International Journal of Molecular Sciences. 2023; 24(4):3277.
  3. Dragana M. Vučić et al. Antibacterial and antioxidant activities of bilberry (Vaccinium myrtillus L.) in vitro.  Advanced Research Journal of Microbiology Vol. 1 (4), pp. 067-073, December, 2013. Advanced Scholars Journals
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri