facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-06
Vizualizari: 746
Comentarii: 0
Fructele de afin – efecte benefice în diabet, susţinute de studii ştiinţifice

Strategiile dietetice pentru ameliorarea complicațiilor de sănătate asociate diabetului de tip 2 sunt urmărite în prezent ca alternative la intervențiile farmaceutice. Fructe precum afinele, care sunt bogate în polifenoli pot influența digestia și absorbția carbohidraților și, prin urmare, glicemia postprandială. În plus, s-a raportat că afinele au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot afecta și ele glicemia postprandială.

Se cunoaşte deja faptul că stresul oxidativ poate afecta funcțiile fiziologice normale, ducând la diferite afecţiuni. Diabetul de tip 2 este considerat a fi asociat cu stres oxidativ crescut, inflamația și dislipidemia, care pot juca un rol semnificativ în dezvoltarea complicațiilor cardiovasculare, a cancerului și a pierderii vederii prin cataractă și retinopatie. În timp ce terapiile convenționale sunt o piatră de temelie pentru gestionarea factorilor de risc majori ai sindromului metabolic, susţinerea apărării antioxidative prin creșterea aportului de alimente bogate în antioxidanți poate îmbunătăți perspectivele pe termen lung în afecţiunile cardiovasculare, obezitate și diabet de tip 2. Afinul este una dintre cele mai bogate surse naturale de antociani, care dau fructelor de pădure culoarea lor roșu / violet / albastru. Antocianinele sunt antioxidanți puternici și se spune că joacă un rol important în prevenirea bolilor metabolice și a celor cardiovasculare, precum și a altor afecțiuni.

Un studiu ştiinţific a investigat efectul acut al unui extract standard de afine asupra metabolismului glucozei în diabetul de tip 2. Voluntarilor cu diabet 2, care își controlau glicemia doar prin dietă și stilul de viață, li s-a administrat oral o capsulă cu extract standard de afine (36%capsule antocianine) care echivalează cu aproximativ 50 g de afine proaspete, sau placebo, urmate de o băutură polizaharidică (echivalent cu 75 g glucoză. Ingerarea extractului de afine a dus la o scădere semnificativă a ariei de sub curba incrementală atât pentru glucoză, cât și pentru insulină, comparativ cu placebo. În concluzie, acest studiu a demonstrat pentru prima dată că ingestia unui extract concentrat de afine reduce glicemia și insulina postprandială la voluntarii cu diabet de tip 2. Mecanismul cel mai probabil pentru răspunsul glicemic mai mic implică rate reduse de digestie și / sau absorbție a carbohidraților. (Hoggard și colab., 2013)

Scopul altui studiu ştiinţific a constat în investigarea efectelor afinelor împotriva diabetului indus la animale, comparativ cu glibenclamida (antidiabetic oral care favorizează eliberarea insulinei din celulele beta-pancreatice şi creşte sensibilitatea receptorilor periferici de insulină). Studiul a demonstrat că administrarea afinelor a dus la o reducere semnificativă a glucozei în comparație cu controlul, precum și cu tratamentul cu glibenclamidă. Pe lângă aceasta, afinele au crescut insulina, au redus nivelurile de colesterol total, LDL, VLDL și trigliceride și au prevenit declinul HDL-colesterolului. Nivelul insulinei serice, al TC și al LDL-C nu a fost afectat de glibenclamidă. Studiul a concluzionat astfel că suplimentarea dietetică cu fructe de afin poate proteja împotriva alterării metabolismului glucozei și lipidelor în diabet. (Asgary și colab., 2016)

Fructele de afin se regăsesc în produsul Glicostat forte, capsule, într-o formulă complexă de  plante medicinale folosite tradiţional pentru reducerea glicemiei (diabet).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri