facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-01-14
Vizualizari: 985
Comentarii: 0
Fructe și legume anti-răceală

Nu doar ceaiurile, siropurile și uleiurile esențiale te ajută să scapi de răceală, ci și alimentația. În cămara ta există adevărate medicamente naturale care distrug bacteriile, ușurează tusea și durerile în gât sau întăresc sistemul imunitar.

Ghimbirul proaspăt, ras și amestecat cu miere, are importante proprietăți antibiotice, antiinflamatorii, scade febra și reduce simptomele răcelii. În același timp, taie greața, ajută digestia, reface ficatul afectat de toxicitatea anumitor medicamente, reduce colesterolul și grăsimile din sânge și multe altele. Se merge până acolo încât se consideră că un consum regulat de ghimbir poate preveni apariția cancerului.

Ceapa și usturoiul sunt printre cele mai cunoscute antibiotice și antivirale naturale. Datorită unei substanțe numite alicină, aceste legume au puterea de a trata cu succes răceala și gripa, cu pleiada lor de neplăceri (otite, sinuzite). Se pot folosi în stare proaspătă, la mâncare, dar și sub formă de decoct (o ceapă sau 2-3 căței de usturoi fierți în 250 ml de apă pentru 15 minute). Tot din ceapă și usturoi poți să-ți prepari sirop de tuse. Ai nevoie de o jumătate de ceașcă de miere și circa 100 ml apă, pe care le amesteci bine. Adaugi o ceapă tăiată mărunt și doi căței de usturoi dați prin răzătoare. Lași totul la temperatura camerei peste noapte, iar a doua zi strecori sucul rezultat, din care iei câteva lingurițe pe zi.

Kiwi, cătina, pătrunjelul proaspăt, broccoli și citricele sunt surse de vitamina C pe care e bine să le consumi atunci când ești răcit. Ele întăresc imunitatea organismului și îl ajută să lupte cu boala, scurtează episodul de răceala și reduc simptomele neplăcute. Ar fi bine ca pe tot parcursul sezonului rece să mărești aportul de vitamina C pentru a preveni bolile.

Hreanul este un alt remediu pentru tuse, bun expectorant și descongestionant la nivelul căilor respiratorii. Are un efect de încălzire asupra mucoaselor, stimulând circulația sângelui, iar vitaminele și mineralele pe care le conține întăresc imunitatea. Se consumă ras și amestecat cu miere.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri