facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-22
Vizualizari: 1022
Comentarii: 0
Florile de tei  - calmant natural al tusei -

Ceaiul de tei (Tiliae flos) este recunoscut pentru calităţile sale terapeutice extraordinare din cele mai vechi timpuri. Popoarele teutonice considerau acest arbore sacru, iar celţii îl priveau ca pe un simbol al altruismului, deoarece se credea că sub influenţa miresmei sale îmbătătoare oamenii spun doar adevărul. Florile de tei au în compoziţie un anumit tip de zahăr (care deosebeşte acest ceai de restul prin dulceaţa sa naturală), acid galic şi catecol, precum şi ulei esenţial, care conferă plantelor proprietăţi neurosedative şi antispastice, reducând inflamaţiile de la nivelul aparatului respirator şi fiind astfel de mare ajutor celor care suferă de viroze sau răceli.

Infuzia de tei a început să fie folosită la sfârșitul Evului Mediu ca diaforetic, sedativ, spasmolitic, antitusiv, astringent și analgezic. S-a arătat că în cazul faringitelor (când faringele este uscat și inflamat) se presupune că administrarea ceaiului de tei ar crește pragul de stimulare pentru instalarea tusei, de unde derivă efectul antitusiv.sirop din plante copii

Astăzi, infuzia de tei a rămas mai ales în pediatrie ca remediu în calmarea tusei cauzate de catarul căilor respiratorii superioare și ca diaforetic în stări gripale. De asemenea, părinții care au probleme cu cei mici, în privința somnului si a tusei convulsive, pot utiliza pentru copii băile cu un macerat din flori de tei, lăsat peste noapte în 2-3 l de apă rece, după care dă în clocot, se filtreaza si se adauga in baia pregatita pentru copil.

Florile de tei, le regăsim în siropul Plantusin pentru copii, din plante medicinale cu acțiune atât în tusea seacă prin efect de calmare, cât și în tusea productivă prin efect expectorant.
Efectul blând al celor 11 plante din compoziție fac siropul Plantusin pentru Copii adecvat pentru administrare încă de la 3 luni. Îndulcit natural, cu fructoză.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri