facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-23
Vizualizari: 1282
Comentarii: 0
Florile de salcâm, ingredient cu multe beneficii în Plantusin pentru copii

Originar din America de Nord, salcâmul a fost naturalizat şi în Europa de multă vreme, plantat mai întâi de apicultori, deoarece mierea făcută din florile sale are o aromă deosebită. În perioada Medievală, florile de salcâm erau folosite de către călugări pentru a prepara o băutură cu miere fermentată, cu gust dulce – aromat, care era consumată pentru proprietăţile sale terapeutice, cu efecte, printre altele, calmante şi antispastice.

În 1898, King's American Dispensatory relata despre florile de salcâm că posedă proprietăți antispastice și formează un sirop excelent și plăcut. Gerhard Madaus în 1938 afirma, de asemenea, că florile de salcâm, care au fost folosite sub denumirea de Flores Pseud'Acaciae ca antispastice, au fost utilizate în farmacii. Un ceai făcut din flori se administra împotriva tusei.

În prezent, este destul de pe larg consumat un ceai antispastic din florile de salcâm. Se mai prepară o băutură de iarnă încălzitoare, preparată din flori de salcâm cu lămâie şi scorţişoară.

Florile de salcâm conțin flavonoide (robigenină, acaciină), ulei esențial (linalol, alcool benzilic, terpineol) și robinină.

sirop din plante copiiStudiile ştiinţifice au arătat că Robinia pseudoacacia Linn a prezentat diverse efecte biologice, inclusiv  antioxidante, antibacteriene, antivirale și funcții de reglare imună și a manifestat rar o toxicitate asupra organismului. Salcâmul este prezentat ca având un efect curativ remarcabil asupra multor probleme de sănătate. Poate dezinfecta și trata faringita, astfel salcâmul este considerat ca având o valoare medicală ridicată în categoria medicamentelor tradiționale chinezeşti.

Polizaharidele Robinia pseudoacacia sunt un gen de polizaharide vegetale. Rezultatele unui studiu ştiinţific pe animale au arătat că aceste polizaharide nu numai că pot îmbunătăți efectul imun al unor vaccinuri, dar pot îmbunătăți și imunitatea animalelor imunosupresate. Astfel, oamenii de ştiinţă consideră că funcția imunopotenţiatoarelor polizaharidice din salcâm ar putea fi dezvoltată în continuare. (Sun și colab., 2019) Conform cercetărilor, salcâmul poate regla funcția imunitară prin reglarea stresului oxidativ, a fluxului de calciu și a ATP-ului mitocondrial.

Totalul flavonoidelor extrase din salcâm, compuși naturali utilizaţi medicina tradițională chineză, prezintă afecțiuni antivirale, şi ar putea acționa ca terapeutice antivirale promițătoare și eficiente cu relativă siguranță în utilizare.

Florile de salcâm, le regăsim în siropul Plantusin pentru copii, din plante medicinale cu acțiune atât în tusea seacă prin efect de calmare, cât și în tusea productivă prin efect expectorant.
Efectul blând al celor 11 plante din compoziție fac siropul Plantusin pentru Copii adecvat pentru administrare încă de la 3 luni. Îndulcit natural, cu fructoză.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri