facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-14
Vizualizari: 1072
Comentarii: 0
Florentina Opriș: "Am învățat să-mi ascult corpul"

V-ați întrebat vreodată ce stil de viață au vedetele care realizează emisiuni de sănătate, sport și nutriție? Dacă acasă, când nu sunt în lumina reflectoarelor, respectă toate acele sfaturi pe care le dau la televizor? Am stat de vorbă cu Florentina Opriș, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă și o vedetă” de la Kanal D, care ne-a deschis larg ușa casei și ne-a arătat care e traiul ei de zi cu zi.

Prezinți de ani buni emisiuni de sănătate, intri zilnic în contact cu medici, cu specialiști în domeniu și te pui la curent cu tot ce înseamnă stil de viață corect. Ai făcut cursuri, ai scris și două cărți. Cum ești tu, în viața de zi cu zi?

Fac sport zilnic, mănânc sănătos, nu beau, nu fumez, nu pierd nopțile, iubesc natura și știu cât de mult contează evitarea stresului, relaxarea, meditația și liniștea interioară. Astea sunt lucrurile care mă definesc. Dintotdeauna am fost așa. Am făcut atletism de mică, am mâncat sănătos încă din primii ani de viață, căci mama era foarte atentă la mâncarea pe care ne-o dădea, am fost atrasă de plante, de remedii naturiste.

Care este stilul tău alimentar?

Am ajuns la concluzia că trebuie să-mi ascult corpul, astfel că mănânc ce simt nevoia, atentă fiind doar la cantitate.

Și dacă îți cere dulciuri, cartofi prăjiți și sucuri acidulate, îl mai asculți?

Nu-mi cere așa ceva (n.r. râde). Cred că am un corp educat, care n-a fost bombardat cu tot felul de substanțe care să-l dezechilibreze. L-am obișnuit într-un stil și așa a rămas. Spre exemplu, nu prea simt nevoia de dulce, tendința e spre sărat și condimentat. Nu m-au tentat niciodată mâncărurile nesănătoase. Eu am reușit să-mi echilibrez corpul și să-i dau ce are nevoie.

Dă-ne exemplu de un meniul al zilei!

Dimineața mănânc fie fructe de sezon sau câte un smoothie, fie mic dejun tradițional, cu omletă, legume, brânză. La prânz o salată cu tot felul de legume și pește, sau carne la grătar, ori o mâncare gătită, dar fără carne. Cina e compusă din supe-creme ori paste, orez... mâncăruri simple și ușoare. Am doar aceste 3 mese într-o zi, nu simt nevoia să ronțăi între ele, nu am gustări și nici nu sunt tentată să gust, dacă mi se oferă.

Îți plac plantele și remediile naturiste

Fac parte din viața mea tot din copilărie. Îmi aduc aminte că atunci când răceam, mama ne dădea tot felul de ceaiuri și remedii pe bază de plante. De atunci dragostea mea pentru ele. Apoi am făcut mai multe studii în domeniu, prin anii ‘90. Cred că menirea mea a fost să iubesc terapiile naturiste, să mă documentez și să vorbesc despre ele, la rândul meu, pentru că din 1995 am început să fac emisiuni tv pe această temă.

Cu ce tratamente naturiste ești aprovizionată acasă?

Niciodată nu mi-a lipsit aloe vera la ghiveci. Aplic gelul proaspăt extern, la nevoie, sau intern, pentru că e foarte sănătoasă. Trec o frunză prin blender, adaug miere și o las la macerat. În fiecare dimineață iau câte o linguriță. Apoi, am tot felul de ceaiuri, uleiuri presate la rece și semințe pe care mi le pun în mâncare. O dată pe zi mănânc o felie de pâine prăjită unsă cu ulei de cânepă, ulei pe care mi-l pun și pe față și pe păr, pentru hidratare. Ba chiar vindecă și arsurile. Îmi amintesc că odată m-am ars cu o tigaie încinsă. Am pus repede ulei de cânepă și a trecut ca prin minune, nu mi-aș fi închipuit. Îmi pun mereu în difuzor ulei de lavandă, sau de lămâie, de cuișoare, de ti-tree… pentru că îmi place mirosul și știu că au putere terapeutică. Iau periodic spirulină, mai beau tinctură Biosept cu apă pentru că îmi întărește imunitatea și îmi place să-mi fac aproape zilnic un amestec de apă cu lămâie, scorțișoară și ghimbir. Casa e plină cu tot felul de plăntuțe, mai am și în curte mentă, busuioc și rozmarin, din care îmi pun în salate.

Ai vorbit de detoxifiere. Obișnuiești să faci astfel de cure?

Da, cel puțin de două ori pe an, primăvara și toamna. Sunt pe bază de sucuri verzi (cu spanac, pătrunjel, măr verde, castravete) sau am meniul alcalin, cu salate verzi, supe-creme, apă cu lămâie, pește. În general caut să mănânc alimente alcaline, astfel, organismul are capacitatea să elimine mai ușor toxinele. După o astfel de cură mă simt mai ușoară și plină de energie. Și acum, după Paște, beau mai multe sucuri verzi ca să echilibrez un pic corpul după drobul și friptura de miel consumate. O masă sau două vor fi doar cu sucuri.

Un mesaj pentru cititorii noștri?

Încercați să vă bucurați mai mult de viață, să ieșiți în natură, să vă relaxați. Ajută enorm. Și aveți constant grijă de voi, nu doar atunci când apar afecțiunile. Totul ține de obișnuință.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri