facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-12-17
Vizualizari: 1042
Comentarii: 0
Fitoterapia pentru litiaza biliară

Bila este un lichid verzui, care este secretat de ficat și depozitat temporar în vezica biliară. Este format din apă, săruri biliare, acizi biliari și colesterol. În cazul în care compoziția bilei se modifică, sau dacă vezica biliară este leneșă și nu se contractă suficient pentru ca întreg conținutul său să se verse în intestin, este favorizată formarea mâlului și a calculilor biliari (pietre de mici dimensiuni ce apar prin sedimentarea și cristalizarea colesterolului și a sărurilor biliare). Dacă pietrele încep să migreze din vezica biliară pe căile biliare apar dureri intense sub rebordul costal drept, numite colică biliară. Acestea pot fi însoțite de transpirații, greață, vărsături alimentare sau biliare. Durerea apare de obicei noaptea sau seara, după consumul de alimente ce stimulează puternic contracția colecistului: prăjeli, grăsimi animale, maioneză, frișcă, smântână, ciocolată, ouă, vinete, usturoi.

Pentru evaluarea cauzei colicii este necesar consult medical și ecografie abdominală.

Exista, însă, și forme fără simptomatologie, la care calculul este descoperit în urma unei ecografii de rutină, dar există și forme complicate, asociate cu febră și icter.

În formele necomplicate, tratamentul fitoterapeutic oferă soluții naturale de reducere a durerii și de dizolvare a pietrelor, dar poate și să prevină reapariția altora. Astfel, pentru tratamentul litiazei și a colicilor biliare puteți folosi produsul Farebil, care conține în compoziția sa ulei esențial de mentă, de eucalipt și de brad.

Uleiul esențial de mentă are efect coleretic-colagog, antiemetic, antiinflamator, litolitic, analgezic, antispastic, carminativ și dezinfectant al căilor biliare.

Uleiul esențial de eucalipt are acțiune antiinflamatoare, dezinfectantă, antispastică la nivelul căilor biliare și, de asemenea, este eficient în migrenele biliare.

Uleiul esențial de brad are acțiune antiinflamatoare și dezinfectantă  a căilor biliare și renale. Borneolul din compoziția sa adaugă efect colecistokinetic (de stimulare a a contracției vezicii biliare)

Datorită acțiunii sinergice a ingredientelor sale, soluția Farebil calmează durerea, reduce severitatea colicilor biliare, previne formarea calculilor prin combaterea stazei biliare și ajută eliminarea celor formați.

Asociat cu acest produs, se poate folosi ceaiul G - rețeta farmacistului Farago. Plantele din compoziția acestui ceai au, în același timp, proprietăți coleretic-colagoge, cât și diuretice, antispastice, antiseptice, antiinflamatorii. Menta, coada șoricelului și mușețelul conferă proprietăți antialgice și calmante. Troscotul, prin conținutul său bogat în acid silicic, dizolvă pietrele de la fiere și rinichi și previne formarea lor.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri