facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-01-31
Vizualizari: 2300
Comentarii: 0
Fitodolor ulei

Este un ulei calmant de uz extern, cu efect rapid, bazat pe o reţetă unică, din uleiuri esenţiale şi uleiuri presate la rece, care are rol în combaterea durerilor articulare şi musculare de natură traumatică şi reumatică.

Studiile noi au arătat că uleiul gras de in, bogat în acizi graşi omega-3 (acid α-linolenic) are acţiune antiinflamatoare şi analgezică comparabilă cu cea a aspirinei. Mecanismul de acţiune se bazează pe inhibarea ambelor căi de metabolizare alecalmeaza durerile acidului arahidonic (ciclooxigenaza şi lipoxigenaza, care sintetizează leucotriene şi prostaglandina E2 – pro-inflamatori şi algogeni) şi prin inhibarea formării bradikininei şi histaminei – inductori ai inflamaţiei.

S-a arătat că uleiul esenţial de eucalipt acţionează, atât central, cât şi periferic, ca analgezic şi are eficienţă similară cu 50 mg/kg acetilsalicilat de lizină (derivat de acid salicilic cu efect analgezic). Efectul analgezic al uleiului de eucalipt este legat de scăderea sensibilizării nociceptorilor. Responsabil de această activitate este citronelalul, care acţionează şi ca antiinflamator, reprezentând astfel o alternativă naturală terapeutică pentru combaterea bolilor inflamatorii.

Un alt ingredient natural activ al produsului este uleiul esenţial de mentă, care prin conţinutul în carvonă determină o acţiune antinociceptivă asociată blocării receptorilor glutamatului – neurotransmiţător care stimulează activitatea celulelor nervoase – astfel se produce o excitabilitatea nervoasă scăzută. În plus, carvona contribuie şi la acţiunea analgezică prin inhibarea sintezei de prostagladine PGE2 şi PGF2α generatoare de durere.

Camforul este un stimulator natural al circulaţiei sângelui şi analgezic care acţionează prin desensibilizarea nociceptorilor de la nivelul epidermei ducând la modificarea temperaturii pielii, creând o senzaţie de răcire, apoi de căldură la nivel cutanat.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri