facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-10-07
Vizualizari: 2077
Comentarii: 0
Ficatul mărit – de ce apare și cum se tratează

În mod normal, o persoană nu poate simți sau observa că are ficatul mărit. Acest fapt este descoperit de medic, în urma unei consultații, prin palpare. Există o serie de cauze care duc la creșterea în dimensiuni a ficatului, iar afecțiunea se tratează de la sine, prin schimbarea stilului alimentar și apelarea la remedii naturiste.

Consumul excesiv de alcool, hepatita virală, steatoza hepatică, insuficiența cardiacă congestivă, reacția la unele medicamente sau bolileceai la punga autoimune - acestea sunt principalele cauze ale măririi ficatului. În stadiu incipient, afecțiunea nu dă simptome, însă dacă ficatul este foarte mărit, pot apărea dureri în partea dreaptă, sub coaste, tulburări de tranzit, balonare, dar și oboseală, pierderea apetitului, greață, prurit tegumentar, urină sau scaune decolorate, dureri articulare, letargie etc., fiecare în funcție de cauza care a dus la mărirea ficatului. Tot în funcție de cauză trebuie abordat și tratamentul. El vizează, în general, un regim alimentar strict, cu multe fructe și legume proaspete, cereale integrale, odihnă și remedii naturiste cu efect hepatoprotector. Trebuie renunțat total la alcool, de evitat alimentele procesate, grase, prăjelile, afumăturile, produsele de patiserie și dulciurile concentrate. Medicamentele nu trebuie luate după ureche și nici abuziv.

De mare ajutor sunt sucurile de lămâie și de grepfrut, dar mai ales ceaiurile din plante amare. Ele refac ficatul, îl protejează și îl ajută să elimine toxinele. Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva afecțiunilor ficatului. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale. Poți varia cu ceaiuri de anghinare, cicoare, rostopască și păpădie, care și ele conțin principii amare, adevărate pansamente pentru ficatul afectat. Ceapa și sparanghelul sunt legume care tratează ficatul mărit. Au proprietăți diuretice și detoxifiante, normalizează digestia și reduc inflamația celulelor hepatice.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri