facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-14
Vizualizari: 8551
Comentarii: 0
"Ficatul gras" – cine îl are şi cum se tratează

Ficatul gras este o afecţiune ce descrie o acumulare excesivă de grăsimi în ficat. Acesta se inflamează şi nu mai funcţionează cum trebuie. Apare mai des la persoanele care suferă de obezitate, de diabet, sau consumă alcool în exces, însă poate apărea şi în urma unui abuz de medicamente, intoxicaţii cu substanţe chimice sau poate la persoanele care au colesterolul peste limitele normale. În stadii incipiente, boala nu prezintă simptome. Şi chiar dacă apar, sunt vagi, gen oboseală, durere în zona ficatului, lipsa poftei de mâncare, pierderi în greutate. Se descoperă doar în urma unor analize de sânge şi după o ecografie abdominală care arată, de obicei, un ficat mărit.sustine sanatatea vezicii biliare

Denumită în termeni medicali „steatoza hepatică”, boala ficatului gras se poate manifesta temporar sau pe termen lung, caz în care poate fi periculoasă deoarece afecteză buna funcţionare a ficatului şi a întregului organism.

Vestea proastă este că nu există un tratament clasic care să rezolve problema. Vestea bună este că ficatul revine la normal dacă binevoieşti să-ţi schimbi puţin stilul de viaţă. Mai concret, trebuie să slăbeşti, dacă obezitatea este cauza, sau trebuie să renunţi definitiv la alcool, în cazul în care vorbim de steatoză hepatică alcoolică.

Ca să slăbeşti, las-o mai moale cu dulciurile şi carbohidraţii, produsele de patiserie şi alimentele bogate în grăsimi rele. Treci pe fructe şi legume proaspete, lactate slabe, uleiuri extravirgine. Ai nevoie o perioadă de ceaiuri medicinale cu efect hepatoprotector. Înlocuieşte băuturile carbogazoase cu ceai de anghinare, păpădie, cicoare. Un remediu naturist pentru ficatul suferind este silimarina, pe care o găseşti ca suplimente sau în ceaiul de armurariu. Tinctura de rostopască este un alt leac naturist deoarece ajută la scăderea colesterolului şi favorizează digestia grăsimilor.

Recomandarea Fares: Curăţarea ficatului, un complex natural din plante care reduce încărcarea grasă a ficatului.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri