facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-28
Vizualizari: 1113
Comentarii: 0
Feniculul, un galactogog dovedit ştiinţific

Foeniculum vulgare (Apiaceae), cunoscută în mod obișnuit ca fenicul, este o plantă medicinală și aromatică importantă, utilizată ca şi carminativ, digestiv, galactogog și diuretic și în tratarea tulburărilor respiratorii și gastro-intestinale. Semințele sale sunt folosite ca aromatizante în produse de patiserie, preparate din carne și pește, înghețată, băuturi alcoolice și amestecuri de plante.

Feniculul a fost folosit ca agent estrogen de secole. S-a raportat că el crește secreția de lapte, susţine menstruația, facilitează nașterea și mărește libidoul. Principalul constituent al uleiului esențial de fenicul, anetolul, a fost considerat agentul estrogen activ. Unele studii au sugerat că agenții farmacologic activi sunt polimeri ai anetolului, cum ar fi dianetolul și fotoanetolul (Albert-puleo, 1980). Semințele de fenicul conțin în uleiul esenţial pe lângă anetol, care este un fitoestrogen, și fenchonă, estragol, 1,8-cineol (eucaliptol) și alți constituenți.

Deoarece laptele matern poate acoperi nevoile nutriționale de bază ale bebelușului, acesta este cel mai bun aliment pentru sugari. Feniculul este un galactogog cunoscut și este inclus în unele amestecuri patentate pentru a crește producerea de lapte la sân. Studiile ştiinţifice au constatat o creștere a unor parametri, cum ar fi volumul de lapte, conținutul de grăsime și creșterea în greutate a sugarului prin terapia cu fenicul. Scufundarea sânului într-o infuzie caldă de semințe de fenicul și rădăcină de nalbă a fost sugerată ca tratament tradiţional pentru inflamația sânilor, dar încă nu sunt disponibile date științifice care să susțină această utilizare.

Anetolul este excretat în laptele matern. Feniculul este, în general, bine tolerat la adulți, iar uleiul de fenicul este „în general recunoscut ca ceai medicinalsigur” pentru utilizare în alimente. A fost utilizat în condiții de siguranță și eficient individual dar și împreună cu alte plante la sugari pentru tratamentul colicilor, astfel încât cantitățile mai mici din laptele matern sunt susceptibile să nu fie dăunătoare în dozele obișnuite materne, ba chiar benefice.

Prolactina este esențială pentru alăptare. Acest hormon este legat de receptorii hormonali care sunt localizați pe celulele producătoare de lapte și astfel începe producția de lapte. Până nu demult, nu s-au făcut cercetări pentru a arăta efectul pe care îl are feniculul asupra nivelului de prolactină la om, dar în 2012, cercetătorii au găsit că feniculul afectează în mod semnificativ nivelul seric al prolactinei la mamele care alăptează, influenţând astfel pozitiv producerea de lapte la sân.

Fructele de fenicul intră în compoziția ceaiului pentru Stimularea lactației iar uleiul esențial de fenicul intră în compoziția capsulelor pentru Stimularea lactației.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri