facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-26
Vizualizari: 1629
Comentarii: 0
Fenicul – tradiţie şi ştiinţă în stimularea lactaţiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea ca metodă normală de hrănire a sugarilor. Laptele matern a fost considerat şi acceptat ca "standard de aur" al nutriţiei infantile. Devreme ce laptele matern poate acoperi nevoile nutriţionale de bază ale copilului, este cea mai bună alimentaţie pentru sugari.

Produsele naturale, în special cele derivate din plante, sunt utilizate în general pentru a îmbunătăţi starea de bine, şi pentru a trata afecţiuni minore, iar utilizarea lor este în creştere în mod constant la nivel mondial. În special, femeile de 25-34 de ani par să fie utilizatori majori ai produselor derivate din plante, şi mai ales în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece aceste produse sunt percepute ca fiind fără riscuri dar şi utile pentru diverse probleme fiziopatologice.

Feniculul este o plantă medicinală şi aromatică bine cunoscută şi consumată pe scară largă, fiind carminativă, digestivă, lactogogă și diuretică și utilă în tratarea unor tulburări. Fructele de fenicul sunt utilizate pentru stimularea producerii laptelui la sân, încă de către Dioscorides (sec. I d.Hr.). Fenolii, glicozidele fenolice şi compuşii aromaţi volatili, cum ar fi trans-anetolul, estragolul și fenchona, au fost raportate ca fiind fitoconstituenții majori ai acestei specii.capsule naturale g85

Esenţial pentru producerea lactaţiei este un hormon denumit prolactină. Majoritatea produselor cu efect galacagog acționează prin creșterea producției și eliberării prolactinei de către glanda pituitară anterioară. Acest hormon este legat de receptorii hormonali care se află pe celulele alveolare producătoare de lapte şi printr-un şir de reacţii biochimice determină producţia laptelui. Un studiu ştiinţific recent a fost realizat pentru a determina efectul feniculului asupra prolactinei la om. Pentru aceasta, cercetătorii au investigat efectele administrării a 3 g de fenicul împărţit în 6 capsule, zilnic, timp de 15 zile. Nivelul de prolactină din ser a fost evaluat de două ori: înainte de prescrierea capsulelor de fenicul și 16 zile după ce prescriea capsulelor. La finalul studiului, oamenii de ştiinţă au concluzionat că feniculul afectează în mod semnificativ nivelul de prolactină serică la mamele care alăptează (Honarvar și Colab., 2013), demonstrând astfel mecanismul de acţiune care duce la efectul de îmbunătăţire a lactaţiei.

Feniculul se regăsește în formula capsulelor și ceaiului Stimularea lactației, recomandate  pentru mame în timpul alăptării. Substanţele active care trec în lapte favorizează calmarea tulburărilor digestive ale micuţului, precum: colicile, crampele sau durerile abdominale.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri