facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-12-30
Vizualizari: 515
Comentarii: 0
Febra – când e normală, când e un semnal de alarmă?

Febra este un mecanism natural de apărare şi de stimulare imunitară, prin care corpul luptă cu o stare inflamatorie. Are rolul ei, astfel că e bine să nu o suprimi imediat cu medicamente de sinteză. Acestea pot scădea temperatura corpului, dar pot, în același timp, să încetinească procesul de vindecare. Mai bine concentrează-te pe hidratare, pe odihnă și pe alimentație corespunzătoare. Iar pentru reducerea simptomelor neplăcute, apelează la mici remedii naturale.scade febra

Variații naturale ale temperaturii corpului

Temperatura corpului variază între 36,5 și 37,5 grade Celsius, în funcție de: momentul zilei (după-amiaza e mai crescută), de vârstă (tinerii au o temperatură corporală mai ridicată decât vârstnicii, datorită metabolismului mai alert), de modificările hormonale (la femei, temperatura crește la menstruație, la ovulație, în timpul sarcinii). Poți „să te încingi” când faci sport, când ești prea gros îmbrăcat, dacă ești obosit, stresat sau ai făcut insolație. Toate aceste situații de creștere a temperaturii sunt normale, nu ai motiv să te îngrijorezi.

Febra asociată unei infecții respiratorii

Febra dată de o infecție virală (răceală sau gripă) o recunoști prin faptul că vine la pachet cu alte simptome neplăcute: durere de cap, de gât, tuse, rinoree, stare de oboseală și de rău. Nici de această dată nu e cazul să dai fuga la farmacie. Lăsată să-și urmeze cursul natural, febra poate scurta durata bolii. Totuși, dacă ajunge la 39 de grade sau dacă se dorește ameliorarea simptomelor neplăcute, atunci e necesar să iei măsuri:

• Îmbrăcămintea. Poartă haine subțiri, lejere, pentru a ajuta corpul să se răcorească mai repede. Este valabil și în cazurile în care ai frisoane! Dacă te bagi sub un morman de pături, corpul se va încinge și mai tare.

• Temperatura ambientală. În sezonul rece, deschide geamul și aerisește cât mai des. În camerea în care stai nu trebuie să fie foarte cald, ci chiar cu un grad mai puțin decât ești obișnuit în mod normal.

• Hidratarea corespunzătoare. E imperios necesar să bei cât mai multe lichide când ai febră. Ideale sunt ceaiurile medicinale cu efect sudorific, care te ajută să transpiri. Iar transpirația este modalitatea naturală a corpului de a se răcori. Plicurile solubile din gama Hapciu sunt și ele remedii naturale care ajută la reducerea temperaturii corpului, tratând, în același timp, răceala și gripa.

• Frecțiile. Sunt celebre pentru efectul lor revigorant, relaxant, de reducere a febrei. Asta doar dacă folosești loțiuni speciale, naturale, pe bază de uleiuri esențiale, nu spirt sau oțet, așa cum ai auzit din bătrâni. Acestea din urmă pot produce, în special la copii, intoxicații și iritații ale pielii.

Când e nevoie de antibiotice?

Febra asociată unei infecții respiratorii virale nu se tratează cu antibiotice. Doar dacă apar complicații, suprainfecții bacteriene, e nevoie de antibiotice, însă și atunci poți opta pentru unele naturale, din uleiuri esențiale. Sunt mai mult decât suficiente și nu dau efecte adverse.

Dacă infecția este de altă natură, doar la recomandarea medicului poți lua medicamente de sinteză, având neapărat grijă să folosești, în paralel, un protector gastric.

Dacă febra persistă, nu răspunde la antitermice, sau dacă depășește 39 de grade Celsius, mergi urgent la medic!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri