facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-01-05
Vizualizari: 1433
Comentarii: 0
Fă diferența dintre răceală și gripă!

Gripa și răceala au simptome comune, motiv pentru care de cele mai multe ori se confundă. Spunem că suntem gripați, când de fapt suntem doar răciți, și invers. De ce e, totuși, important să le deosebim? Pentru a lua măsurile potrivite și tratamentul corespunzător. În cazul gripei, simptomele sunt mai violente și poate da complicații dacă nu e tratată cu seriozitate.

Cum debutează

Durere și usturime în gât, nas înfundat, strănut, stare de oboseală, acestea sunt simptomele răcelii. Gripa, în schimb, lovește în forță cu febră (39-40 de grade), frisoane, dureri de cap, stare generală de rău.

Evoluția

Răceala se instalează treptat. Simți că ești pe punctul să răcești înainte de a-ți fi cu adevărat rău, ceea ce îți permite să iei măsuri din timp, încă de la primele simptome. Gripa se instalează brusc și ține mai mult.

Simptome Răceală Gripă
Rinoree Frecventă Apare rar
Nas înfundat Frecvent Ocazional
Strănut Simptom frecvent și obișnuit Destul de rar
Durere în gât Frecventă, moderată Frecventă
Durere de cap Moderată Frecventă și puternică
Dureri musculare Ușoare Foarte mari
Tuse Se manifestă ușor Puternică, poate lua forme complicate
Amețeală, epuizare Ușoare Frecvente și de durată
Febră Ocazională, ușoară Frecventă, destul de mare
Frisoane Foarte rar Frecvente

 

Fie că este răceală, fie gripă, tot ce trebuie să faci e să iei măsuri încă din prima zi. Bea ceaiuri calde, fă inhalații cu abur și uleiuri esențiale, fă-ți frecții, gargare cu apă și sare, mănâncă alimente ușoare – supe de pui, legume și fructe proaspete, bogate în vitamina C, și pe cât posibil stai în casă, odihnește-te mai mult. Dacă te îngrijești, eviți complicațiile, în cazul gripei, și reduci simptomele supărătoare, în cazul răcelii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri