Fă diferența dintre răceală și gripă! – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Fă diferența dintre răceală și gripă!

Noutăți Fares

Gripa și răceala au simptome comune, motiv pentru care de cele mai multe ori se confundă. Spunem că suntem gripați, când de fapt suntem doar răciți, și invers. De ce e, totuși, important să le deosebim? Pentru a lua măsurile potrivite și tratamentul corespunzător. În cazul gripei, simptomele sunt mai violente și poate da complicații dacă nu e tratată cu seriozitate.

Cum debutează. Durere și usturime în gât, nas înfundat, strănut, stare de oboseală, acestea sunt simptomele răcelii. Gripa, în schimb, lovește în forță cu febră (39-40 de grade), frisoane, dureri de cap, stare generală de rău.

Evoluția. Răceala se instalează treptat. Simți că ești pe punctul să răcești înainte de a-ți fi cu adevărat rău, ceea ce îți permite să iei măsuri din timp, încă de la primele simptome. Gripa se instalează brusc și ține mai mult.

SimptomeRăcealăGripă
RinoreeFrecventăApare rar
Nas înfundatFrecventOcazional
StrănutSimptom frecvent și obișnuitDestul de rar
Durere în gâtFrecventă, moderatăFrecventă
Durere de capModeratăFrecventă și puternică
Dureri musculareUșoareFoarte mari
TuseSe manifestă ușorPuternică, poate lua forme complicate
Amețeală, epuizareUșoareFrecvente și de durată
FebrăOcazională, ușoarăFrecventă, destul de mare
FrisoaneFoarte rarFrecvente

 

Fie că este răceală, fie gripă, tot ce trebuie să faci e să iei măsuri încă din prima zi. Bea ceaiuri calde, fă inhalații cu abur și uleiuri esențiale, fă-ți frecții, gargare cu apă și sare, mănâncă alimente ușoare – supe de pui, legume și fructe proaspete, bogate în vitamina C, și pe cât posibil stai în casă, odihnește-te mai mult. Dacă te îngrijești, eviți complicațiile, în cazul gripei, și reduci simptomele supărătoare, în cazul răcelii.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.