facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-08-26
Vizualizari: 578
Comentarii: 0
Eucaliptul – o soluție pentru afecțiunile respiratorii

Prevalența crescândă a bolilor asociate infecțiilor și a altor afecțiuni inflamatorii în asistența medicală modernă necesită noi intervenții terapeutice. Antibioticele și antiinflamatoarele sintetice steroidiene și nesteroidiene utilizate în mod obișnuit pentru tratarea inflamației și a infecțiilor duc adesea la efecte secundare nedorite și la consecințe asupra sănătății. Acest lucru a trezit un interes global reînnoit pentru terapii alternative sigure, din surse naturale. Produsele naturale continuă să inspire designul unor noi terapii pentru diferite afecțiuni; cu toate acestea, se știe puțin despre modul lor de acțiune și componentele active.

Unul dintre produsele medicinale importante este uleiul esențial de eucalipt derivat din Eucalyptus globulus. Uleiul esențial de eucalipt a fost utilizat pe scară largă în tratamentul afecțiunilor respiratorii superioare, dar și în alte afecțiuni. Studiile independente au raportat proprietăți analgezice și antiinflamatoare ale acestui ulei esențial și ale componentei sale principale 1, 8- cineol, care reprezintă până la peste 70% în conținutul de ulei, în funcție de specia sursă.

Studiile in vitro efectuate de autori și de alți cercetători au arătat că uleiul esențial de eucalipt este anti microbian, eficient inclusiv împotriva agenților patogeni respiratori. Unul dintre exemplele izbitoare este utilizarea acestui ulei în aromaterapia pentru vindecarea infecțiilor pulmonare, cum ar fi tuberculoza, în medicina tradițională din Africa și alte continente. În plus, uleiul esențial de eucalipt a fost raportat ca fiind eficient împotriva tulpinilor rezistente la medicamente, cum ar fi Staphylococcus aureus rezistent la meticilină, Staphylococcus aureus care formează biofilm, și tulpinile Pseudomonas aeruginosa.usureaza expectoratia

Într-un studiu (Yadav și Chandra, 2017) realizat la Laboratorul de patogenie microbiană și imunotoxicologie, Universitatea din Cincinnati College of Medicine, Cincinnati, Ohio, Statele Unite ale Americii, autorii au arătat că pretratarea macrofagelor alveolare cu ulei esențial de eucalipt a determinat o reducere a mediatorilor proinflamatori. În comparație, 1,8-cineolul a prezentat, de asemenea, un efect antiinflamator, deși numai pentru anumiți mediatori. Acest studiu a demonstrat astfel puternicele proprietăți antiinflamatorii și antiinfecțioase ale uleiului esențial de eucalipt și ale 1,8-cineolului în modelele de inflamație și infecție pulmonară bazate pe macrofage alveolare.

Într-un alt studiu științific (Lin Wang, 2017), uleiul esențial izolat din frunzele de eucalipt, a fost examinat pentru efectul său asupra bronhopneumopatiei induse la șobolani. Uleiul esențial de eucalipt a redus semnificativ cantitățile de celule inflamatorii și a redus bronșiolita, modificările emfizematoase și grosimea bronhiolelor. De asemenea, pre-tratamentul cu ulei esențial a redus semnificativ producția de citokine proinflamatorii, a scăzut semnificativ nivelul crescut de malondialdehidă și și a crescut activitatea superoxid dismutazei. Aceste descoperiri indică faptul că uleiul esențial de eucalipt ar putea exercita un efect protector asupra plămânilor în infecții prin inhibarea producției de citokine proinflamatorii și îmbunătățirea stării anti-oxidante. Autorii concluzionează că rezultatele acestui studiu oferă dovezi asupra faptului că uleiul esențial de eucalipt ar putea avea potențialul său de a fi un medicament candidat adecvat în tratamentul bronhopneumopatiei.

Eucaliptul intră în compoziția ceaiului Bronhofit, recomandat în bronșită și astm bronsic.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri