×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Etapele corecte ale slăbirii

Sfaturi Practice

Ți-ai propus ca de mâine să intri la cură de slăbire și să dai repede jos kilogramele în plus? Te felicităm pentru ambiție, dar te sfătuim să abordezi totul cu răbdare. Nu vei putea face schimbări prea radicale în stilul tău alimentar și nici nu e indicat. Până să ajungi să „topești” colăceii de pe abdomen e bine să treci prin câteva etape.

Pregătește-ți organismul!

Dacă până acum ai fost obișnuit să mănânci o pizza o dată, zilnic desert și nicio masă  fără pâine, va fi mai greu sau chiar imposibil să treci direct pe salate. Trebuie doar să te organizezi puțin, să-ți obișnuiești stomacul și gusturile. Și anume: redu treptat porțiile și numărul caloriilor consumate zilnic; alege alimente sănătoase, gătite în casă (fierte, coapte, la grătar, dar nu prăjite în ulei); ordonează-ți mesele, astfel încât să ai trei principale și două gustări, la interval de 3 ore între ele (e bine să fie la ore fixe); redu treptat făinoasele, sarea și zahărul adăugate în mâncare, ca să-ți cultivi gustul și să te obișnuiești cu alt gen de alimentație; bea cât mai multe ceaiuri din plante medicinale (care taie senzația de foame, stimulează tranzitul, ajută la detoxifiere).

Ține o cură de purificare și drenaj

Aceasta se realizează prin eliminarea excesului de apă și toxine și prin combaterea constipației. plante medicinaleApelează la remedii din plante medicinale care stimulează tranzitul intestinal, diureza și funcția hepatică. Când tranzitul este lent, din cauza stagnării fecalelor, toxinele formate în intestine trec prin peretele intestinal în sânge, fiind recirculate în fluxul sanguin și provocând, în timp, îmbolnăviri. Prin stimularea diurezei și a funcțiilor ficatului, toxinele sunt eliminate prin urină și bilă. Fără realizarea optimă a acestei etape, organismul nu va putea elimina toxinele, iar când vei apela la remedii pentru arderea grăsimilor, eficiența lor va fi scăzută. Concret, e bine să bei ceaiuri pe bază de: senna (stimulează tranzitul), soc (crește diureza, stimulează detoxifierea prin transpirație), ceai verde (are efect diuretic, crește termogeneza), hibiscus (stimulează diureza și peristaltismul intestinal), lucernă (ajută la detoxifierea ficatului), aloe vera (stimulează tranzitul, funcțiile ficatului, secreția bilei, activează metabolismul).

Apelează la ajutoare pentru controlul apetitului

Cea mai bună cale de a slăbi este să mănânci mai puțin. Ușor de zis, greu de făcut, dacă apetitul tău este ridicat. Un „truc” este să introduci în meniul tău plante medicinale care taie pofta de mâncare și dau o senzație de sațietate. Aceste plante acționează pe de-o parte asupra centrului sațietății din hipotalamus și pe de altă parte, printr-un aport de fibre vegetale solubile și insolubile care își măresc volumul, produc o senzație de preaplin, cu un aport minim de calorii. Menționăm aici fibrele vegetale de grâu (absorb apa şi îşi cresc volumul de 8-14 ori, creând prin mecanism mecanic senzaţia de saţietate), hoodia gordonii (eliberează un compus similar cu glucoza care inhibă senzația de foame), senna (își măresc volumul, dau senzația de sațietate).

Arderea grăsimilor

După 4-6 săptămâni de detoxifiere și obișnuire a organismului cu un nou stil de viață, poți trece la următoarea etapă – arderea grăsimilor. Acum poți lua remedii din plante medicinale care stimulează lipoliza (adică ard grăsimile) și termogeneza (producerea de energie la nivel celular, prin activarea metabolismului lipidic). Ceaiul verde, scorțișoara, guarana, yerba maté sau garcinia cambogia sunt câteva dintre plantele pe care ne putem baza în cadrul unei cure de slăbire. Ele ajută la scăderea depozitelor adipoase, a lipidelor și colesterolului. Se găsesc sub formă de pulbere încapsulată, tinctură sau ceai și astfel, în funcție de forma de administrare și de dozaj, având puteri diferite.

Slăbește treptat!

Pentru a nu-și pune sănătatea în pericol și a nu apărea ulterior efectul de bumerang, o persoană ar trebui să slăbească treptat, maximum un kilogram pe săptămână. Într-o lună, se pot pierde 4 kg – cel mult 5 kg, astfel încât organismul să se poată adapta treptat la noua structură. O slăbire mai violentă ar implica automat și pierdere de masă musculară, iar cine visează să arate bine pe plajă, în costum de baie, se înșală amarnic. Pielea nu se va adapta atât de repede pierderii de grăsime și masă musculară, va fi flască, lipsită de elasticitate și de strălucire.

Asocieri recomandate
Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.