facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-06-15
Vizualizari: 839
Comentarii: 0
Este vremea salcâmului. Ce afecțiuni poți trata cu parfumatele flori

De pe la jumătatea lunii mai și până spre finalul lunii iunie natura ne oferă un adevărat spectacol al simțurilor: înfloresc salcâmii! Parfumatele flori albe, așezate în ciorchini, servesc nu numai la producerea de miere, ci au numeroase întrebuințări în fitoterapie.

Florile de salcâm sunt pansament gastric

Preparatele din salcâm se găsesc sub formă de infuzie, sirop, tinctură sau pulbere. Infuzia este indicată în afecțiunile stomacului și se prepară dintr-o lingură de flori la 250 m de apă fierbinte. Se pot amesteca și frunze de salcâm în această infuzie pentru că și ele au rolul de a combate aciditatea gastrică și durerile de stomac. Pulberea din flori de salcâm este tratamentul ideal în caz de gastrită hiperacidă sau ulcer gastric, are proprietăți antiacide și calmante, ajutând la refacerea mucoasei digestive.

Salcâmul tratează tusea convulsivă

sirop pentru copiiFlorile de salcâm sunt celebre și pentru puterea lor de a trata tusea, datorită a doi compuși specifici numiți robinina și acacina. Susțin sănătatea plămânilor, au efect emolient, antispastic al tractului respirator. De altfel, salcâmul este ingredient de bază în siropurile pentru tuse Plantusin pentru copii unde, alături de alte plante medicinale (scai vânăt, tei, cimbrișor, muguri de pin), acționează atât pe tusea uscată, prin efect de calmare, cât și pe tusea productivă, prin efect fluidizant. Plantele se potențează reciproc, au gust bun și efecte blânde, siropul fiind ideal pentru copiii de la 3 luni în sus.

Combate stresul, migrenele și insomniile

Salcâmul mai este cunoscut și pentru proprietățile lui calmante. Infuzia din această plantă medicinală are darul să liniștească, să combată stresul și durerile de cap apărute pe fond de oboseală. Cei care au probleme cu somnul pot să facă o cură cu flori proaspete de salcâm, pe care să le consume fie adăugate în salate de fructe, fie amestecate cu miere (se iau două lingurițe de amestec la micul dejun). În același timp, o plimbare prin zonele cu salcâmi înfloriți poate face mai mult decât toate antidepresivele dintr-o farmacie. Mirosul îmbătător are efecte calmante asupra sistemului nervos, ne relaxează și ne umple sufletul de bucurie.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri