facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-04-17
Vizualizari: 676
Comentarii: 0
Este timpul pentru o cură de detoxifiere a ficatului!

Unul dintre cele mai mari organe ale corpului uman, ficatul, realizează sute de activități în fiecare minut al zilei: filtrează sângele, descompune grăsimile, elimină substanţele toxice, sintetizează anumite proteine şi multe, multe altele. În total, are aproape 500 de funcţii. De sănătatea lui depinde buna funcționare a întregului organism și starea de bine în general. Detoxifierea lui, măcar o dată pe an, este extrem de necesară și aduce multiple beneficii pentru sănătate.

De ce e importantă o astfel de cură?

Cu toții știm că e bine să facem „cure de detoxifiere”. Prin asta, înțelegem să mâncăm mai „ușor”, fructe, legume, sucuri verzi, pentru a da o pauză sistemului digestiv și a scăpa de toxine. Puțini știu însă că pe ficat trebuie să punem accent atunci când decidem să ne „detoxificăm” organismul.  De ce acum, primăvara? Pentru că toată iarna am mâncat numai alimente grele, multă carne, semipreparate, dulciuri, toate stropite cu alcool, că doar am avut multe sărbători. Toate acestea au fost cu greu procesate de ficat, care acum poate fi încărcat, obosit. Pe de altă parte, însăși natura ne îndeamnă la asta. Primăvara este perioada frunzelor verzi – avem la dispoziție urzici, ceapă verde, spanac, ridichi, salată, care curăță sângele și revigorează organismul.

În ce constă?                                                                                                                                           

Cura se ține timp de două-trei săptămâni și se bazează pe alimentație. Trebuie să eviți grăsimile, prăjelile, alimentele procesate, produsele de patiserie și alcoolul. Mizează în schimb pe fructe și legume proaspete, în stare crudă. Cel mai mare efect detoxifiant îl au sfecla, țelina, grepfrutul, morcovii, merele, lămâile, varza, usturoiul și legumele cu frunze verzi. Sunt permise și chiar recomandate alimentele bogate în acizi grași omega-3 și 6, precum nucile, semințele, avocado, peștele.

Ceaiuri de ajutor

Ajuți mult ficatul dacă bei ceaiuri sau iei suplimente alimentare din plante cu efect hepatoprotector. Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste, utilizat de secole ca tonic amar hepatoprotector. Efectul benefic îi este dat de silimarină, substanţă cu efect de regenerare a celulelor ficatului. Anghinarea și rostopasca sunt și ele leac pentru ficat, stimulând în același timp secreția și eliminarea bilei. Cicoarea e ideală într-o cură de detoxifiere deoarece contribuie la purificarea sângelui, e un tonic amar, depurativ, diuretic şi, în acelaşi timp, este un bun stimulent hepatic şi biliar. De asemenea, păpădia acționează ca tonic amar, drenor hepato-biliar, colagog, depurativ, antioxidant.

În afară de alimentație, odihnește-te mai mult noaptea și fă sport. Mișcarea îmbunătățește circulația sângelui spre organe, inclusiv către ficat. Evită alimentele procesate, grele, prăjelile și semipreparatele. Această cură de detoxifiere a ficatului este recomandată mai ales persoanelor care iau multe medicamente, care consumă frecvent alcool, celor care au colesterolul crescut sau suferă de diverse afecțiuni ale ficatului. Transaminazele și colesterolul vor scădea mai repede, iar starea generală de sănătate va fi mult îmbunătățită.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri