x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!
  • Tip produs
  • Arii de acţiune
  • Afecțiuni
  • Plantă
×
Filtreaza DIN 5 PRODUSE
Ordonează după:
  • Tip produs
    ×
  • Gama
    ×
  • Arii de acţiune
    ×
  • Afecţiuni
    ×
  • Plantă
    ×

CUM ȘTII CĂ AI VIERMI INTESTINALI ȘI CE MĂSURI TREBUIE SĂ IEI

Gândul de a avea viermi în intestine sună pe cât de scârbos, pe atât de înspăimântător. În realitate, acești paraziți sunt mai frecvenți decât ai putea crede. Îi poate avea oricine, indiferent de sex sau de vârstă, iar vestea bună este că poți apela la remedii naturale care te pot scăpa de ei.

Există 73 de paraziți care-și aleg drept gazdă organismul uman. 35 dintre aceștia îmbolnăvesc intestinele. Limbricii, tenia, giardia, oxiurile, toxoplasmele sunt câțiva dintre cei mai comuni paraziți intestinali care afectează populația din România.

Simptomele infectării cu paraziți intestinali

Unii paraziți pot trăi cu anii în intestinele oamenilor fără să provoace simptome. Cu toate acestea, majoritatea experimentează neplăceri, în special digestive: dureri de burtă, diaree, lipsa poftei de mâncare și scădere în greutate, anemie, greață, dureri de cap, scaune moi, cu mucus. Constipația inexplicabilă, balonarea permanentă, durerile abdominale sunt alte simptome pe care le produc acești viermișori.

Însă ei nu dau doar probleme digestive. Oboseala, slăbiciunea, starea generală proastă, fără vreo cauză ce ține de somn, sunt simptome cauzate tot de infecția cu paraziți. Unii pot da afecțiuni ale pielii (urticarie, rozacee, eczeme), durerile musculare și articulare. De ce? Din cauza toxinelor pe care le eliberează aceștia în fluxul sanguin.

Știi cu certitudine că ai paraziți intestinali doar în urma analizelor de sânge și de scaun. Așadar, dacă ai simptome, mergi la medic!

Sunt periculoși?

Depinde de parazit, dar și de „gazdă”. Copiilor le pot afecta dezvoltarea normală și le scad imunitatea. Toxoplasmele sunt periculoase pentru femeile însărcinate, căci cauzează, de regulă, probleme intrauterine cu risc pentru făt. Unii viermișori, precum giardia (sau lamblia), pot declanșa alergii alimentare care îți vor da de furcă toată viața. Trichinella, un tip de vierme care ajunge în organismul uman prin consumul de carne contaminată și insuficient gătită, migrează inclusiv în mușchi și țesuturi, cauzând complicații grave, chiar deces.

Cum scapi de viermișori

Unele infecții se vindecă de la sine, învinse de sistemul nostru imunitar. De cele mai multe ori, însă, e nevoie de tratament cu remedii antiparazitare și antihelmintice. Capsulele Vermicin de la Fares elimină viermișorii din tractul digestiv și, în același timp, reduc disconfortul digestiv dat de aceștia. Iar siropul Vermicin cu miere, propolis și vitamina C este un antiparazitar natural, cu efect antispastic intestinal. Ambele remedii sunt potrivite pentru copii. Durata unei cure este de 10 zile, cu repetare de trei ori consecutiv, la interval de 7 zile. Toți membrii familiei trebuie să urmeze tratamentul și, în același timp, să respecte câteva reguli de igienă: lenjeriile de pat și prosoapele se spală cu apă fierbinte, covoarele se aspiră mai des, fiecare membru al familiei trebuie să aibă tacâmurile, farfuriile și paharele lui, iar spălatul pe mâini trebuie să intre în reflexul tuturor.

Ceaiurile de cimbru și de pelin, semințele de dovleac și uleiul din semințe de dovleac, precum și usturoiul crud sunt alte „arme” împotriva viermișorilor.

Se transmit ușor

Te poți infecta ușor, oricând, în primul rând pentru că paraziții se transmit ușor de la bolnav la persoana sănătoasă. Ouăle de oxiuri se pot găsi inclusiv pe paturile persoanelor infectate, pe prosoape, tacâmuri. Contaminarea se face pe cale digestivă, prin consumul de apă și de alimente contaminate, prin nerespectarea regulilor de igienă (spălatul mâinilor, al fructelor și legumelor etc.). Ideal este să încerci să previi contaminarea. Nu bea apă de la robinet sau din surse nesigure, spală-te pe mâini înainte de masă, obișnuiește-te să nu-ți duci niciodată mâinile la gura când ești pe stradă, tratează termic foarte bine toate tipurile de carne, nu folosi același tocător pentru carne și pentru legume, fructe.