facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-10-10
Vizualizari: 517
Comentarii: 0
Eficiența și siguranța echinaceei în sarcină și alăptare

Echinaceea este o plantă perenă care poate ajunge până la 140 cm înălțime. Planta este cunoscută pentru proprietățile curative de sute de ani și există dovezi păstrate de poțiuni medicinale realizate de vracii indienilor americani. În acele vremuri, planta era folosită mai ales pentru a calma simptomele răcelii.

Astăzi oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata răcelilor și pentru a reduce simptomele, cum ar fi durerea în gât (faringita), tusea și febra. Mulți botaniști recomandă, de asemenea, echinaceea pentru atratamente naturiste ajuta la stimularea sistemului imunitar și în lupta împotriva infecțiilor din corp. Dar echinaceea are mult mai multe beneficii descoperite în cercetările ultimilor ani.

Când viitoarele mame se îmbolnăvesc de o răceală sau gripă, este important să aibă grijă de ele însele; odihnă adecvată, hidratare și o dietă sănătoasă și echilibrată. Echinacea este o plantă care a fost folosită de secole în medicina occidentală pentru a susține un răspuns imunitar sănătos. În clasificarea medicinei tradiționale pe bază de plante, echinacea este o plantă din Categoria A în sarcină, de unde rezultă că nu există niciun risc fetal. Așadar, echinacea este una dintre puținele ierburi care pot fi luate în timpul sarcinii fără nici o grijă.

Obiectivul unui studiu a fost de a testa eficacitatea unei formulări standardizate cu echinacea în reducerea severității și a duratei simptomelor unei răceli comune. Au fost recrutați 282 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani cu antecedente de două sau mai multe răceli în anul precedent, dar în rest în stare bună de sănătate. Subiecții au fost randomizați pentru a primi fie echinacea, fie placebo. Scorurile totale zilnice ale simptomelor s-au dovedit a fi cu 23,1% mai mici în grupul cu echinacea decât în cazul placebo la cei care au urmat toate elementele protocolului de studiu. Pe parcursul perioadei de tratament, rata de răspuns la tratamente a fost mai mare în grupul cu echinacea.

Echinacea o regăsim în produsul Mami Biosept capsule, formulă naturală din 5 plante medicinale sigure și eficiente în caz de infecții și inflamații respiratorii.

 

1.Goel V, Lovlin R, Barton R, et al. Efficacy of a standardized echinacea preparation (Echinilin™) for the treatment of the common cold: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. J Clin Pharm Ther 2004;29:75–82.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri