Sfaturi Practice
 
 

Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

shutterstock_496943635

Un sirop natural, un ceai, ne poate ajuta în mod real cu atât  mai mult cu ştim că atunci când  tuşim este necesară o  hidratare foarte bună pentru a avea o expectoraţie fluidă şi uşor de eliminat;  plante medicinale, au proprietăţi calmante, fluidizante ale secreţiilor bronşice şi expectorante.

Remediul  natural cu eficienţă confirmată atâta clinic cât şi de proba timpului,  Plantusin sirop   asociază plante medicinale  folosite tradiţional pentru combaterea tusei,  al căror mecanism de acţiune a fost demonstrat.

Gustul său plăcut l-a făcut preferatul copiilor, iar compoziţia să neiritanta oferă posibilitatea folosirii şi de către femeile însărcinate şi mamele care alăptează. Are ca ingrediente active: muguri de pin, scaiul vântului, frunze de pătlagină, cimbrişor şi flori de tei,  formulă  ce elimina disonfortul de la nivelul căilor respiratorii şi uşurează respiraţia,  ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor de la nivelul tractului respirator,  contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei respiratorii  şi relaxează musculatura netedă la nivelul bronhiilor.

Scaiul vântului  este o plantă medicinală cunoscută şi des utilizată în tradiţia populară  românească. Deşi neprietenoasă la prima vedere datorită spinilor, planta medicinală este folosită în mod special  pentru efectele  benefice pe care le are  în cazul tusei fiind un bun antitusiv.

Pătlagina este cunoscută ca şi plantă medicinală din Evul Mediu.Cercetările  au evidenţiat existenţa unei multitudini de substanţe active cu rol emolient, expectorant, antispastic,  antiinflamator, antibacterian. În ultimii ani, au fost izolate, din frunzele de pătlagină, poliholozide cu efect imunostimulator.

Florile de tei cunoscute pentru proprietăţile lor sedative, şi-au dovedit eficacitatea în afecţiunile aparatului respirator datorită conţinutului bogat în mucilagii, flavone şi poliholozide; au acţiune emolientă, antitusivă şi antispastică cu rezultate foarte bune în tratamentul tusei de diferite etiologii.

Cimbrişorul conţine o mare cantitate de ulei volatil, constituit predominant din carvacrol şi timol. Acestuia i se datorează principalele acţiuni terapeutice: expectorant, antibacterian, antiviral, antiseptic. Este eficient în infecţiile acute ale tractului respirator superior, bronşite, astm bronşic, tuse spastică.

Mugurii de pin sunt foarte  eficienţi în gestionarea tusei prin compoziţia lor  bogată în ulei volatil, rezine şi vitamina C.

Evaluarea eficienţei a evidenţiat rezultate foarte bune. Administrat pacienţilor  care au prezentat atât tuse cu expectoraţie cât şi tuse seacă, iritativă ca simptom într-un număr mare de afecţiuni respiratorii începând de la răceală şi gripă, faringite, bronşite acute, până la afecţiuni respiratorii cronice, aceasta s-a ameliorat până la rezolvare în maxim 12 zile  (în funcţie de afecţiune) fără a fi necesară administrarea de antitusive clasice, de sinteză.

Plantusin sirop a eliminat atât tusea seacă, iritativă prin efectul emolient şi calmant, cât şi tusea productivă prin fluidificarea secreţiilor bronşice, uşurând expectoraţia. În cazul afecţiunilor pulmonare  cronice a acţionat  mai lent, dar a redus vâscozitatea sputei, a contribuit la uşurarea respiraţiei, a diminuat semnificativ accesele de tuse.

Comentarii

Articole recomandate
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Biomicin forte cps moi

Antibiotic 100% natural cu spectru larg pentru infecţii respiratorii de tip bacterian. Evaluarea clinică a eficienţei a demonstrat că produsul a fost suficient pentru ameliorarea simptomelor clinice la peste 96% din pacienţii cu patologie infecţioasă bronho-pulmonară, fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.  Nu p

citește mai departe

 
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Nu lăsa iarna să-ți strice silueta!

Ai grijă ce și cât mănânci iarna, dacă vrei să arăți bine vara! Și spunem acest lucru pentru că știm cu toții că în sezonul rece obiceiurile alimentare se schimbă. Dacă în luna lui cuptor tot ce ne cerea organismul era o felie mare de pepene roșu, acum tindem să mâncăm mult mai consistent, mai gras, mai mult. Evident, acul câ

citește mai departe

 
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Tot ce trebuie să știi despre sinuzită

Infecția sinusurilor, sau sinuzita, apare în urma unei răceli incorect tratate. Acumularea de mucus, praf și alte microorganisme la nivelul sinusurilor duce la inflamarea acestora și cauzează o serie de simptome supărătoare. Se poate trata cu remedii din plante. Simptomele, asemănătoare cu cele ale răcelii În ceea

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!