facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-10-10
Vizualizari: 771
Comentarii: 0
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Un sirop natural, un ceai, ne poate ajuta în mod real cu atât mai mult cu ştim că atunci când  tuşim este necesară o hidratare foarte bună pentru a avea o expectoraţie fluidă şi uşor de eliminat;  plante medicinale, au proprietăţi calmante, fluidizante ale secreţiilor bronşice şi expectorante.

siropRemediul  natural cu eficienţă confirmată atâta clinic cât şi de proba timpului, Plantusin sirop  asociază plante medicinale  folosite tradiţional pentru combaterea tusei,  al căror mecanism de acţiune a fost demonstrat.

Gustul său plăcut l-a făcut preferatul copiilor, iar compoziţia să neiritanta oferă posibilitatea folosirii şi de către femeile însărcinate şi mamele care alăptează. Are ca ingrediente active: muguri de pin, scaiul vântului, frunze de pătlagină, cimbrişor şi flori de tei,  formulă  ce elimina disonfortul de la nivelul căilor respiratorii şi uşurează respiraţia,  ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor de la nivelul tractului respirator,  contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei respiratorii  şi relaxează musculatura netedă la nivelul bronhiilor.

Scaiul vântului  este o plantă medicinală cunoscută şi des utilizată în tradiţia populară  românească. Deşi neprietenoasă la prima vedere datorită spinilor, planta medicinală este folosită în mod special  pentru efectele  benefice pe care le are  în cazul tusei fiind un bun antitusiv.

Pătlagina este cunoscută ca şi plantă medicinală din Evul Mediu.Cercetările  au evidenţiat existenţa unei multitudini de substanţe active cu rol emolient, expectorant, antispastic,  antiinflamator, antibacterian. În ultimii ani, au fost izolate, din frunzele de pătlagină, poliholozide cu efect imunostimulator.

Florile de tei cunoscute pentru proprietăţile lor sedative, şi-au dovedit eficacitatea în afecţiunile aparatului respirator datorită conţinutului bogat în mucilagii, flavone şi poliholozide; au acţiune emolientă, antitusivă şi antispastică cu rezultate foarte bune în tratamentul tusei de diferite etiologii.

Cimbrişorul conţine o mare cantitate de ulei volatil, constituit predominant din carvacrol şi timol. Acestuia i se datorează principalele acţiuni terapeutice: expectorant, antibacterian, antiviral, antiseptic. Este eficient în infecţiile acute ale tractului respirator superior, bronşite, astm bronşic, tuse spastică.

Mugurii de pin sunt foarte  eficienţi în gestionarea tusei prin compoziţia lor  bogată în ulei volatil, rezine şi vitamina C.

Evaluarea eficienţei a evidenţiat rezultate foarte bune. Administrat pacienţilor  care au prezentat atât tuse cu expectoraţie cât şi tuse seacă, iritativă ca simptom într-un număr mare de afecţiuni respiratorii începând de la răceală şi gripă, faringite, bronşite acute, până la afecţiuni respiratorii cronice, aceasta s-a ameliorat până la rezolvare în maxim 12 zile  (în funcţie de afecţiune) fără a fi necesară administrarea de antitusive clasice, de sinteză.

Plantusin sirop a eliminat atât tusea seacă, iritativă prin efectul emolient şi calmant, cât şi tusea productivă prin fluidificarea secreţiilor bronşice, uşurând expectoraţia. În cazul afecţiunilor pulmonare  cronice a acţionat  mai lent, dar a redus vâscozitatea sputei, a contribuit la uşurarea respiraţiei, a diminuat semnificativ accesele de tuse.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri