Sfaturi Practice
 
 

Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

shutterstock_496943635

Un sirop natural, un ceai, ne poate ajuta în mod real cu atât  mai mult cu ştim că atunci când  tuşim este necesară o  hidratare foarte bună pentru a avea o expectoraţie fluidă şi uşor de eliminat;  plante medicinale, au proprietăţi calmante, fluidizante ale secreţiilor bronşice şi expectorante.

Remediul  natural cu eficienţă confirmată atâta clinic cât şi de proba timpului,  Plantusin sirop   asociază plante medicinale  folosite tradiţional pentru combaterea tusei,  al căror mecanism de acţiune a fost demonstrat.

Gustul său plăcut l-a făcut preferatul copiilor, iar compoziţia să neiritanta oferă posibilitatea folosirii şi de către femeile însărcinate şi mamele care alăptează. Are ca ingrediente active: muguri de pin, scaiul vântului, frunze de pătlagină, cimbrişor şi flori de tei,  formulă  ce elimina disonfortul de la nivelul căilor respiratorii şi uşurează respiraţia,  ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor de la nivelul tractului respirator,  contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei respiratorii  şi relaxează musculatura netedă la nivelul bronhiilor.

Scaiul vântului  este o plantă medicinală cunoscută şi des utilizată în tradiţia populară  românească. Deşi neprietenoasă la prima vedere datorită spinilor, planta medicinală este folosită în mod special  pentru efectele  benefice pe care le are  în cazul tusei fiind un bun antitusiv.

Pătlagina este cunoscută ca şi plantă medicinală din Evul Mediu.Cercetările  au evidenţiat existenţa unei multitudini de substanţe active cu rol emolient, expectorant, antispastic,  antiinflamator, antibacterian. În ultimii ani, au fost izolate, din frunzele de pătlagină, poliholozide cu efect imunostimulator.

Florile de tei cunoscute pentru proprietăţile lor sedative, şi-au dovedit eficacitatea în afecţiunile aparatului respirator datorită conţinutului bogat în mucilagii, flavone şi poliholozide; au acţiune emolientă, antitusivă şi antispastică cu rezultate foarte bune în tratamentul tusei de diferite etiologii.

Cimbrişorul conţine o mare cantitate de ulei volatil, constituit predominant din carvacrol şi timol. Acestuia i se datorează principalele acţiuni terapeutice: expectorant, antibacterian, antiviral, antiseptic. Este eficient în infecţiile acute ale tractului respirator superior, bronşite, astm bronşic, tuse spastică.

Mugurii de pin sunt foarte  eficienţi în gestionarea tusei prin compoziţia lor  bogată în ulei volatil, rezine şi vitamina C.

Evaluarea eficienţei a evidenţiat rezultate foarte bune. Administrat pacienţilor  care au prezentat atât tuse cu expectoraţie cât şi tuse seacă, iritativă ca simptom într-un număr mare de afecţiuni respiratorii începând de la răceală şi gripă, faringite, bronşite acute, până la afecţiuni respiratorii cronice, aceasta s-a ameliorat până la rezolvare în maxim 12 zile  (în funcţie de afecţiune) fără a fi necesară administrarea de antitusive clasice, de sinteză.

Plantusin sirop a eliminat atât tusea seacă, iritativă prin efectul emolient şi calmant, cât şi tusea productivă prin fluidificarea secreţiilor bronşice, uşurând expectoraţia. În cazul afecţiunilor pulmonare  cronice a acţionat  mai lent, dar a redus vâscozitatea sputei, a contribuit la uşurarea respiraţiei, a diminuat semnificativ accesele de tuse.

Comentarii

Articole recomandate
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Biosept siropuri A16 şi A13

Siropurile Biosept clasic şi Biosept cu miere, recomandate la copiii cu vârsta de peste 1 an, conţin formule complexe care îmbină extracte de plante medicinale şi uleiuri esenţiale cu acţiune antivirală şi antiinflamatoare, fiind eficiente în infecţii respiratorii. Echinacea este ext

citește mai departe

 
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Soluții naturale pentru pielea uscată

Odată cu sezonul rece apare o altă problemă deranjantă – pielea uscată. Cele mai afectate sunt mâinile, coatele și picioarele, acolo unde sunt mai puține glande sebacee, dar și fața, prima expusă condițiilor atmosferice extreme. Îți poți menține pielea frumoasă și sănătoasă cu ajutoare din natură. – Cremele hidratante sun

citește mai departe

 
Efectul complex al plantelor medicinale în combaterea tusei: Plantusin sirop şi ceai

Tulburarea afectivă sezonieră – ce înseamnă și cum o poți trata

Te simți obosit, lipsit de energie, depresiv, ai o stare de iritabilitate și o poftă inexplicabilă pentru dulciuri și carbohidrați, observi o creștere în greutate? E posibil să suferi de „tulburare afectivă sezonieră” (TAF). Este un tip de „depresie de toamnă/iarnă”, care debutează în luna octombrie, atunci când zilele devin

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!