Ne plac dulcele, săratul, aromele fine și se strâmbăm automat numai când auzim de gustul amărui. Însă plantele amare au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ajută la regenerarea ficatului, favorizează secreția de bilă, stimulează detoxifierea organismului și reglează tranzitul intestinal. Încearcă-le și tu! Nu sunt deloc neplăcute, așa cum te-ai aștepta. În definitiv, gusturile se educă.
Cel puțin ficatului tău îi plac mult plantele cu principii amare. Preferatele lui sunt: păpădia, armurariul, anghinarea, cicoarea, sulfina, schisandra și rotopasca. Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste împotriva afecțiunilor ficatului, fiind utilizat de secole ca tonic amar hepatoprotector. Efectul benefic îi este dat de silimarină, substanţă cu efect de regenerare a celulelor ficatului. Păpădia contribuie și ea la buna funcționare a acestui organ, stimulează secreția și eliminarea bilei; anghinarea e hepatoprotectoare, detoxifiantă; cicoarea contribuie la purificarea sângelui, e bun diuretic, depurativ, stimulent hepatic și biliar; sulfina facilitează digestia; rostopasca și schisandra stimulează detoxifierea ficatului și a organismului în general.
Aceste plante se consumă sub formă de ceai, tincturi sau pulberi încapsulate. Capsulele Hepatofit au efect mai puternic și sunt o alternativă pentru cei care nu se dau în vânt după gustul ușor amărui al ceaiurilor. Pentru a vedea efectele, e nevoie să urmezi tratamentul cel puțin o lună (ideal ar fi 2-3), pentru că acesta este timpul necesar ficatului să se refacă și organismului să se regleze, să se curețe de toxine. În tot acest timp, e necesar să ai un stil de viață mai ordonat, fără alcool, prăjeli, alimente procesate, conservate, bogate în colesterol, să te axezi pe fructe, legume, supe, cereale integrale, pește, uleiuri presate la rece, să te odihnești mai mult, să faci sport. După o astfel de cură, vei uita de balonare, greață, oboseală, pielea va arăta mai luminoasă, imunitatea va fi mai bună, iar tu te vei simți tonic și plin de energie.
Adaugă comentariu