facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-03-22
Vizualizari: 157
Comentarii: 0
Efectele calmante și antiseptice ale uleiului esențial de lămâie în siropul Plantusin forte

Lămâia Citrus limon (L.) Osbeck, din familia Rutaceae, este cunoscută atât ca și fruct, dar și ca ulei esențial obținut prin presare la rece din coaja fructului. Se prezintă ca un lichid galben deschis, cu miros proaspăt, picant și gust aromat, ușor amărui. Este bogat în limonen, până la 80%, β-pinen, γ-terpinen.

Uleiul esențial de lămâie facilitează digestia și, prin urmare, este utilizat în special în caz de detoxifiere sau pentru a lupta împotriva răului de mișcare la copii și adulți, în caz de greață. Uleiul esențial de lămâie este însă iritant pentru piele și fotosensibilizant, așa că nu poate fi folosit pe piele înainte de expunerea la soare, si fără a fi diluat în prealabil.

Este folosit ca atare sau în diverse suplimente pentru efectele sale antibacteriene, antiinfecțioase +++ (β-pinen, limonen, citral, γ-terpinen). Uleiul esențial de lămâie exercită o acțiune antiinfecțioasă și antibacteriană prin activitatea sa asupra germenilor Gram - și Gram +. În plus, uleiul esențial are și rol antiinflamator important, datorită limonenului care reduce inflamaţiile prin scăderea nivelului de oxid nitric şi a producţiei de prostaglandine PGE2.

Uleiul esențial de lămâie are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii, așa că ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea afecțiunilor respiratorii. De asemenea, servește ca unul dintre uleiurile esențiale de top pentru alergii. Este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tuse deoarece aduce beneficii sistemului limfatic. Acest lucru vă protejează de agenții patogeni nocivi și reduce umflarea ganglionilor limfatici. S-a demonstrat că uleiul esențial de lămâie inhibă mediatorii proinflamatori, calmând astfel inflamația și stimulând drenajul limfatic. Acest lucru poate ajuta la reducerea acumulării de lichide care vă pot provoca tusea.

Acest ulei esențial, îl regăsim în siropul Plantusin forte cu rețetă complexă din 18 plante medicinale și 7 uleiuri esențiale cu efect puternic antitusiv (expectorant, antispastic bronșic, emolient), antiinflamator și antiseptic respirator.

 

Bibliografie

Amorim JL, Simas DLR, Pinheiro MMG, et al. Anti-Inflammatory Properties and Chemical Characterization of the Essential Oils of Four Citrus Species. Mukhopadhyay P, ed. PLoS ONE. 2016;11(4):e0153643.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri