facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-09-30
Vizualizari: 795
Comentarii: 0
Echinacea, "regina" imunității

Originară din America de Nord, echinacea era folosită în trecut la tratarea rănilor și mușcăturilor de șarpe. Azi, cercetările au dovedit că această plantă medicinală are numeroase alte proprietăți terapeutice. Este celebră pentru puterea ei de a întări imunitatea, scurtează perioada de convalescență în caz de gripă și răceală, ajută la vindecarea infecțiilor genito-urinare, herpesului sau afecțiunilor dermatologice.

Ce conține?

De la echinacea se folosesc florile și rădăcinile. Acestea conțin uleiuri volatile, vitamine, minerale, rășini, acizi fenolici și polizaharide cu acțiune antiseptică, antifungică, antibacteriană, antivirală și imunostimulatoare. Cercetările au arătat că echinacea stimulează producerea de celule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii.

La ce e bună?

În primul rând, echinacea întărește sistemul imunitar. Consumată în cure, poate reduce cu până la 50% riscul de a răci, iar dacă răceala a fost deja instalată, scurtează perioada de convalescență cu 1-2 zile. Se mai folosește la tratarea durerilor articulare, grație proprietății sale de a reduce inflamația. La nivelul pielii, tratează eczeme, răni, abcese, mușcături de insecte și arsuri solare, accelerând regenerarea pielii. E benefică și în caz de gingivită și alte infecții bacteriene de la nivelul cavității bucale.

Sub ce formă se administrează?

tincturaEchinacea se găseşte sub formă de ceai, tinctură, capsule, tablete sau creme. Capsulele sunt forma ideală de administrare a plantei, deoarece toate principiile active sunt asimilate rapid de organism. Se poate administra câte o capsulă de trei ori pe zi, în cure de o lună sau două. Tinctura de echinacea este și ea un remediu important în caz de răceală şi durere în gât. Se administrează câte o linguriţă de trei ori pe zi, între mese. Ceaiul are efecte mai slabe, căci prin opărirea plantei se mai pierd din proprietățile sale tămăduitoare. Dar nu într-atât de mult încât ţie să nu-ţi mai rămână nimic. Două-trei căni de ceai cald pe zi îţi vor prinde de minune în această perioadă rece. Ca extract, echinacea mai este folosită în diverse combinaţii de plante medicinale, adăugată în siropuri pentru creşterea imunităţii, pentru dureri în gât, dar şi extern, în unguente care ajută la cicatrizarea rănilor.

Contraindicații

Totuşi, oricât de mult te-ai îndrăgostit de ea, nu consuma echinacea în doze mari și pe perioade foarte lungi. Specialiştii recomadă cure de 6 – 8 săptămâni. Abuzul de echinacea poate cauza greață, amețeli, dureri de cap și reacții alergice. De asemenea, e contraindicată persoanelor cu alergii sezoniere, în timpul episoadelor respective.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri