facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 842
Comentarii: 0
Echinacea, planta expertă în răceală. Tu sub ce formă o preferi?

Dacă vreţi să vorbim de vreo plantă medicinală expertă în răceală, aceea e echinacea. Are efect antiviral, antiinflamator, antibacterian, tratează infecţiile respiratorii, urinare, genitale, herpesul şi, în acelaşi timp, stimulează imunitatea. Ţine-o aproape de tine, în acest sezon rece. Poate fi aliatul tău de nădejde în lupta cu virozele care-ţi dau târcoale.

Echinacea este recomandată încă de la primele simptome ale răcelii, ajutându-te să „fentezi” boala. O poţi consuma şi când răceala s-a instalat, deoarece va scurta perioada de convalescenţă. Se găseşte sub formă de ceai, tinctură, capsule sau tablete. Pe gustul tuturor şi pentru toate nevoile, am putea spune. Nu degeaba este în topul celor mai bine vândute plante medicinale din lume.tinctura din plante medicinale

Echinacea este recunoscută pentru proprietăţile sale imunostimulatoare, antivirale şi antibiotice, creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută. Previne infecţiile respiratorii, urinare, genitale, herpes. Usturoiul este un important imunostimulator, eficient în prevenirea şi tratarea infecţiilor, fiind totodată şi un antibiotic natural cu spectru larg .

Capsulele. Sunt forma ideală de administrare a plantei, deoarece toate principiile active sunt asimilate rapid de organism. Se poate administra câte o capsulă de trei ori pe zi, în cure de o lună sau două.

Tinctura. Este şi ea un remediu naturist pentru răceală şi durere în gât. Se administrează câte o linguriţă de trei ori pe zi, între mese, şi este foarte bine asimilată de organism.

Ceaiul. Prin opărirea plantei, se mai pierd din proprietăţile sale tămăduitoare. Dar nu într-atât de mult încât ţie să nu-ţi mai rămână nimic. Două-trei căni de ceai cald pe zi îţi vor prinde de minune în această perioadă rece.

Ca extract, echinacea mai este folosită în diverse combinaţii de plante medicinale, adăugată în siropuri pentru creşterea imunităţii, pentru dureri în gât, dar şi extern, în unguente care ajută la cicatrizarea rănilor.

Totuşi, oricât de mult te-ai îndrăgostit de ea, nu consuma echinacea pe perioade foarte mari. Specialiştii recomadă cure de 6 – 8 săptămâni. Altfel, ca şi în viaţă, ce-i prea mult strică şi, în timp, „magia” dispare.

Dacă vrei să afli mai multe despre echinacea, poți consulta îndrumarul de plante Fares.

Află cum să tratezi corect răceala în timpul sarcinii, aici.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri