facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-02
Vizualizari: 595
Comentarii: 0
Echinacea – efect complex – antiinflamator, imunomodulator şi antiviral

Remediile derivate din mai multe specii ale genului Echinacea indigene în America de Nord au fost utilizate cu mult înainte de introducerea lor în medicamentele europene, în primul rând ca tratamente pentru diferite răni și boli infecțioase.

Se ştie astfel că Echinacea purpurea a fost utilizată tradiţional pe scară largă de popoarele native și mai târziu de practicienii eclectici ai Americii de Nord, pentru tratamentul diferitelor tipuri de infecții și răni devenind apoi medicament foarte popular la nivel global. Studiile recente au arătat că anumite preparate standardizate manifestă activități antivirale și antimicrobiene potențiale și selective. În plus, ele prezintă mai multe efecte de modulare imunitară, cuprinzând stimularea anumitor funcții imune, cum ar fi activitatea fagocitară a macrofagelor și suprimarea răspunsurilor proinflamatorii ale celulelor epiteliale la viruși și bacterii, care se manifestă ca modificări ale secreției de citokine și chemokine. Aceste modulații imunitare rezultă din reglarea pozitivă sau negativă a genelor relevante și a factorilor lor de transcripție. Toate aceste bioactivități pot fi demonstrate la concentrații noncitotoxice de extract și par să se datoreze mai multor componente, mai degrabă decât compușilor chimici individuali care caracterizează extractele de Echinacea. Aplicațiile potențiale ale extractelor bioactive pot depăși utilizările lor tradiționale.

Infecţiile respiratorii acute la oameni sunt de obicei cauzate de unul sau mai multe microorganisme dintr-un grup de virusuri bine-cunoscute, care includ peste 100 de rinovirusuri, virusuri gripale A și B, virusuri parainfluenza, virusurile sinciţiale respiratorii şi anumite adenovirusuri.tratamente naturiste

Diverse familii de virusuri, cu diferite structuri şi modele de replicare, sunt implicate în simptomele respiratorii, iar multe dintre ele sunt susceptibile la extractele Echinacea,
deoarece majoritatea simptomelor reflectă răspunsul general al gazdei, nespecific la agenţii de infecţie, ca atare, o abordare terapeutică mai raţională ar fi aplicarea agenţilor antiinflamatori. Dacă un potenţial agent antiinflamator manifestă, de asemenea, multiple activităţi antivirale, atunci acest lucru ar oferi un bonus. Mai multe extracte pe bază de plante au fost demonstrate ca având o combinaţie de bioactivităţi care ar putea fi utile în controlul infecțiilor respiratorii, iar extractele de Echinacea au devenit foarte populare în această direcţie.

Părțile aeriene și rădăcinile de Echinacea purpurea au demonstrat în studii ştiinţifice activități antivirale puternice împotriva virusului gripal, virusului Herpes simplex și coronavirusului, iar acestea au fost distribuite între mai mult de o fracție derivată de solvent, reflectând probabil prezența mai multor compuși antivirali în plantă.

(Hudson, 2012)

Echinacea intră in compoziția capsulelor Mami Biosept, reţetă special concepută pentru infecţii respiratorii virale, în perioada de sarcină şi alăptare.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri