Sfaturi Practice
 
 

E timpul să mai dai jos câteva kilograme!

shutterstock_252895327

Mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion au fost o adevărată provocare pentru mulți dintre noi. Toate acele fripturi, caltaboși, sarmale și cozonaci atârnă acum greu pe cântar. Începe noul an cu dreptul și revino în formă! Însă dacă te gândești cu groază la „dietă”, află că nu e deloc greu să dai jos kilogramele în plus. Iată câteva repere ușor de urmat.

–  Mai întâi, vezi unde te situezi, de unde pornești. Cântărește-te, măsoară-te și stabilește-ți obiectivele. Acestea trebuie să fie unele realiste. Nu-ți propune să dai jos 10 kg într-o lună pentru că nu vei reuși și vei fi dezamăgit. În plus, slăbirea bruscă e periculoasă pentru sănătate, dar și inutilă. După ce termini dieta, te vei îngrășa la loc. Ideal este să slăbești maximum 2-4 kg pe lună.

– Nu începe cu o cură foarte restrictivă. Neobișnuit fiind, îți va fi în permanență foame și va fi frustrant. E nevoie de o perioadă de tranziție, în care să începi să reduci glucidele (pâine, paste, orez, zahăr etc.), să tai de pe listă sucurile acidulate și pe cele din comerț, alcoolul (foarte bogat în calorii), mâncarea procesată, prăjelile, produsele de patiserie. Mănâncă  mai multe, legume proaspete, cereale integrale, lactate slabe, proteine de bună calitate. Ai grijă că anumite fructe (banane, struguri) nu se mănâncă în fiecare zi deoarece conțin mult zahăr.

– Redu numărul caloriilor. Ca să slăbești, trebuie să mănânci mai puțin. Nu se poate altfel. Alege alimente sănătoase, gătite în casă, și pune-ți mai puțin în farfurie. Secretul este să te ridici de la masă când încă îți mai e puțin foame. Încet, încet, te vei obișnui. De asemenea, poți descărca pe telefon o aplicație care îți monitorizează caloriilor consumate zilnic și chiar te avertizează dacă ajungi la limita admisă.

– Ca regulă generală susținută de toți nutriționiștii, sunt indicate 3 mese principale și două gustări pe zi. Mesele dese, la ore fixe, sunt automat mai mici, îți temperează apetitul. Dacă sari peste o masă, automat vei mânca mult mai mult la următoarea, fiind tentat să alegi alimente interzise, consistente, bogate caloric.

– Hidratează-te, bea multă apă plată și ceaiuri medicinale din plante care ard grăsimile și accelerează metabolismul (ceai verde, negru, ceai de soc, de scorțișoară).

– Să nu uităm de sport! Mișcarea în aer liber este foarte importantă pentru că activează în mod natural metabolismul. Chiar dacă e iarnă, poți ieși în parc la alergări ușoare, poți merge la schi, la înot, la fitness sau la aerobic. Evident, inclusiv acasă poți face exerciții la salteluță, poți urca scările în loc să iei liftul și multe altele.

– E greu să-ți atingi obiectivele fără susținere. Vorbește cu partenerul de viață să te monitorizeze, poate să vă schimbați amândoi, treptat, stilul de viață. Stabilește cu o prietenă să mergeți împreună la sală, cere sfatul unui nutriționist, al unui antrenor, să alegeți împreună ce ți se potrivește ție mai bine.

Comentarii

Articole recomandate
E timpul să mai dai jos câteva kilograme!

Biomicin forte cps moi

Antibiotic 100% natural cu spectru larg pentru infecţii respiratorii de tip bacterian. Evaluarea clinică a eficienţei a demonstrat că produsul a fost suficient pentru ameliorarea simptomelor clinice la peste 96% din pacienţii cu patologie infecţioasă bronho-pulmonară, fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.  Nu p

citește mai departe

 
E timpul să mai dai jos câteva kilograme!

Nu lăsa iarna să-ți strice silueta!

Ai grijă ce și cât mănânci iarna, dacă vrei să arăți bine vara! Și spunem acest lucru pentru că știm cu toții că în sezonul rece obiceiurile alimentare se schimbă. Dacă în luna lui cuptor tot ce ne cerea organismul era o felie mare de pepene roșu, acum tindem să mâncăm mult mai consistent, mai gras, mai mult. Evident, acul câ

citește mai departe

 
E timpul să mai dai jos câteva kilograme!

Tot ce trebuie să știi despre sinuzită

Infecția sinusurilor, sau sinuzita, apare în urma unei răceli incorect tratate. Acumularea de mucus, praf și alte microorganisme la nivelul sinusurilor duce la inflamarea acestora și cauzează o serie de simptome supărătoare. Se poate trata cu remedii din plante. Simptomele, asemănătoare cu cele ale răcelii În ceea

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!