facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-10-14
Vizualizari: 623
Comentarii: 0
Durerea în gât poate fi un efect al tusei. Cum tratezi corect ambele probleme

De obicei, durerile în gât apar „la pachet” cu răcelile de sezon și durează câteva zile, cam tot atât cât persistă răceala. Însă ele mai pot avea o cauză: tusea seacă, iritativă, care apare din diverse alte motive. Atât tusea, cât și durerea pot fi tratate cu remedii naturale din plante.

Vorbim despre tuse nu doar atunci când suntem răciți. Ea poate fi generată de factori neinfecțioși, cum sunt fumatul, aerul condiționat sau cel prea uscat, administrarea unor medicamente antihipertensive, alergia, refluxul gastro-esofagian etc. Iar prea mult tușit, pe perioade lungi, sensibilizează gâtul. Cum poți ști care e cauza reală a durerii în gât? Ei bine, ea trebuie analizată în context. Cea care apare în cadrul banalelor răceli de sezon e însoțită de rinoree, congestie nazală, stare de oboseală, tuse, febră. În schimb, durerea dată de prea mult tușit este însoțită de alte simptome specifice cauzei care a generat tusea. Pentru a avea succes tratamentul, trebuie identificată mai întâi problema de fond și apoi acționat pe mai multe paliere.

plantusin calmantCând durerea în gât e dată de tusea seacă

Sunt necesare remedii naturiste din plante cu efect emolient, balsamic, precum: rădăcina de balbă, lichenul de piatră, teiul, socul, ciuboțica cucului. În același timp, e nevoie de plante cu efect antiinflamator, care induc apoi și un efect calmant la nivel local: lemn dulce, coada șoricelului, eucalipt, cimbru, pin. În magazinele naturiste găsești ceaiuri, siropuri din aceste plante, sau comprimate de supt Plantusin care tratează atât durerea în gât, cât și tusea.

E foarte important să-ți menții gâtul hidratat, astfel, bea cât mai multe ceaiuri calde și apă la temperatura camerei. În același timp, ai grijă la aerul pe care-l respiri; dacă ești fumător, renunță la țigări sau măcar redu-le numărul. Cei cu reflux gastroesofagian trebuie să trateze aciditatea și să inhibe secreția gastrică, iar alergicii trebuie să evite factorul declanșator.

Dacă durerea în gât e dată de răceală, faringită, amigdalită

E bine să te orientezi spre plante cu efect antiviral și antibiotic natural. Cele mai puternice remedii sunt pe bază de tinctură de propolis și uleiuri esențiale (de cimbru, mentă, fenicul, eucalipt, coada șoricelului). Folosește siropuri și comprimate masticabile cu efect emolient și calmant (cu pătlagină, rădăcină de lemn dulce, lichen de piatră, tei), dar și ceaiuri și capsule pentru imunitate, care ajută corpul să lupte mai eficient cu boala. Cele mai puternice plante cu efect imunostimulator sunt fructele de noni, echinacea, fructele de pădure (cătină, afine, merișoare) și ciupercile medicinale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri