facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-28
Vizualizari: 664
Comentarii: 0
Durerea de cap la copii – cauze și tratamentul recomandat

Dragi părinți, nu vă îngrijorați! Durerile de cap sunt frecvente și în rândul copiilor, încă de la cele mai fragede vârste. Studiile arată că 40% dintre copiii până în 7 ani s-au plâns cel puțin o dată că îi doare capul, iar la pubertate proporția ajunge deja la 80%. Pentru a lua cele mai bune măsuri, e necesar să identificați cauza durerii. Iată 10 cauze posibile!

Poziția nefirească

Ore în șir pe zi în bancă, într-o poziție incorectă, care i-a suprasolicitat mușchii gâtului, iar circulația la nivelul creierului a fost îngreunată, sau pozițiile aplecate, cocoșate, atunci când își cară ghiozdanul, toate acestea pot da dureri de cap. E necesar să-l învățați cum să stea corect pe scaun și să-i atrageți atenția dacă nu merge drept.

Mâncarea nesănătoasă

Când se plânge de durere de cap, căutați să vă aduceți aminte ce a făcut, dar și ce a mâncat în ziua respectivă. Consumul exagerat de ciocolată, deserturile îndulcite cu aspartam, mezelurile pline de conservanți și aditivi sau sucurile ce conțin cofeină predispun la migrene. Verificați cu atenție ce-și cumpără de la chioșcul școlii, în pauze, și învățați-l să facă alegeri sănătoase.

Stresul

Da, și ei sunt stresați, au emoții la o anumită materie, le e frică de teste și teze, sunt suprasolicitați la școală și trăiesc la intensitate maximă emoțiile, fie ele pozitive sau negative.

Mici accidente la joacă

Când se lovește la cap, își face un mic cucui sau o vânătaie. Dacă lovitura e serioasă, trebuie mers urgent la medic.

Probleme de vedere

Suprasolicitarea ochilor poate da dureri de cap. Este un semn că cel mic trebuie să-și facă un control oftalmologic și, dacă e cazul, să poarte ochelari. Pentru a calma acest gen de durere, lăsați copilul să se odihnească, să nu mai privească în ecrane (telefon, televizor, calculator).

Deshidratarea

Poate copiii uită să bea apă, antrenați fiind în joaca lor, transpiră și se deshidratează. Durerea se manifestă în zonele laterale ale capului sau în zona cefei și frunții. E necesar să le dați să bea apă plată, sucuri proaspete de fructe sau ceaiuri cu efect analgezic, antiinflamator, calmant (de tei, de mușețel).

Infecțiile virale și bacteriene

Răceala, gripa și complicațiile lor – sinuzita, otita – pot fi alte cauze ale durerilor de cap la copii. Tratați boala cu ceaiuri, siropuri și capsule pe bază de plante, iar durerea de cap va dispărea și ea.

Problemele stomatologice

O durere de dinți de la o carie netratată poate iradia în diferite zone, iar copilul o poate percepe ca pe o durere difuză de cap. Dacă cele două dureri apar în același timp, cel mai probabil rezolvarea e la stomatolog.

Ereditatea

Migrenele pot fi și moștenire de familie, în 4% din cazuri, cauza fiind cea vasculară.

capsule moiAlte cauze

Ce-i drept mult mai rare, sunt hipertensiunea arterială, malformațiile vasculare, meningitele, encefalitele sau tumorile. Un consult urgent la medic este absolut necesar în aceste situații.

Pentru a calma o durere de cap, copilul trebuie să stea liniștit într-o încăpere răcoroasă, fără lumină puternică, zgomote și parfumuri, fără să butoneze la televizor, tabletă și telefonul mobil. Compresele răcoroase aplicate pe frunte au efect benefic. Cel mai mult ajută hidratarea cu ceaiuri  de tei, de mușețel și de scoarță de salcie. După vârsta de 7 ani, li se pot administra capsule pe bază de uleiuri esențiale de turmeric, lavandă, copaiba, mentă, cuișoare, smirnă, tămâie și lemongras. Se găsesc în formula ideală, în cadrul capsulelor Algoplant. De asemenea, dacă se simte în stare, o plimbare ușoară la aer curat poate face minuni.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri