facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-09
Vizualizari: 721
Comentarii: 0
După sărbători, e bine să te ocupi puțin de sănătatea ficatului

Ouă roșii, friptură, drob, vin și cozonaci de Paște, apoi mici, bere și cartofi prăjiți în mini-vacanța de 1 Mai, asta a însemnat pentru mulți români perioada care tocmai a trecut. Una frumoasă și relaxantă pentru minte, dar destul de solicitantă pentru trup. În special pentru ficat, care a trebuie să proceseze toate bunătățile consumate. Acum are și el nevoie de puțină odihnă. Iată ce poți face si ce remedii naturiste sunt pentru a-l ajuta să se refacă.

Ficatului i se mai spune “laboratorul corpului” pentru că acolo se desfăşoară mecanisme vitale pentru organism. El filtrează sângele, descompune grăsimile, elimină substanţele toxice, sintetizează anumite proteine şi multe, multe altele. În total, are aproape 500 de funcţii. Nu e de mirare că mai şi oboseşte, în special dacă avem un stil de viaţă nesănătos. Când vorbim despre un ficat „obosit” ne referim la incapacitatea acestuia de a-şi îndeplini în mod corespunzător funcţia de metabolizare a deşeurilor din organism. Factorii care predispun la apariţia acestei situaţii sunt stilul de viaţă haotic, cu ore de somn insuficiente, o alimentaţie bazată pe mâncăruri prăjite, afumate, conservate, cu E-uri, consumul de alcool, cafea, tutun, efortul fizic prelungit, dar şi mesele abundente.

Simptomele ficatului obosit

Semnele că ficatul e obosit sunt starea de epuizare, de proastă dispoziție, tulburările digestive, migrenele și durerile de cap. Poate apar pete pe piele, alergii și acnee, ori respirația poate avea un miros neplăcut. Chiar și fără apariția acestor semne, după o perioadă în care ai băut alcool și ai consumat în exces alimente grele e bine să compensezi suprasolicitarea ficatului și să-l ajuți să se refacă.

Remedii naturale de ajutor

capsuleNu ai nevoie de medicamente scumpe, doar de unele remedii naturale pe bază de plante medicinale cu efect hepatoprotector, hepatoregenerator (armurariu, aloe vera, cicoare, sulfină), antiinflamator și antioxidant (cătină, turmeric, gălbenele, boldo), de sprijinire a digestiei şi a activităţii bilei (aloe vera, cicoare, roiniță, sunătoare, fumăriță) și care reduc grăsimile din sânge (semințe de soia, rostopască, fumăriță, turmeric). Plantele amare, de altfel, sunt preferatele ficatului. Armurariul, păpădia, cicoarea, rostopasca, anghinrea ajută ficatul să elimine toxinele din organism, îl protejează, stimulează producerea şi eliminarea bilei. Aceste plante se administrează sub formă de infuzie, sau, pentru un rezultat mai rapid și mai intens, sub formă de capsule Hepatofit. În plus, o perioadă de câteva săptămâni de acum încolo ia o pauză de la prăjeli, fripturi, mici și cartofi prăjiți. Mănâncă, în schimb, multe legume cu frunze verzi, rădăcinoase, lămâie, grepfrut, fructe de pădure.Toate acestea îmbunătăţesc funcţiile ficatului şi-i susţin detoxifierea.

„Ficatul obosit” este o stare care nu trebuie ignorată sau lăsată să se rezolve de la sine. Este un semn că organismul este mai vulnerabil, iar dacă nu se iau măsuri și se continuă cu stilul de viață nesănătos, riscul de a ajunge la hepatită, ficat gras, insuficienţă hepatică şi alte afectări sistemice creşte periculos de mult!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri