×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Dulciurile și trigliceridele

Sfaturi Practice

Trigliceridele sunt substanțe grase care sunt sintetizate de organism din unele alimente, grăsimi sau zahăr. Dacă nu există suficientă activitate fizică pentru a arde trigliceridele în exces, ele sunt stocate în organism sub forma țesuturilor adipoase. Trigliceridele pot fi factor de risc pentru accidentele vasculare cerebrale, diabet zaharat și afecțiunile cardiace, putând cauza declanșarea unui infarct miocardic sau accident vascular, chiar dacă nivelul de colesterol este normal.

O masă cu alimente bogate în calorii va fi o sursă pentru sinteza trigliceridelor. Dulciurile zaharoase, produsele făinoase, de patiserie sunt în general foarte bogate în calorii și au valori nutritive slabe, de aceea este bine să fie evitate și înlocuite cu alimente naturale.

Dacă pofta de dulce este foarte mare și nu poate fi controlată putem apela la un remediu natural care ne ajută în controlul apetitului și al gustului dulce. Capsulele Daphne Antidulce se administrează înainte de masă ducând la dispariția senzației gustative de dulce. Aceasta se petrece datorită unei substanțe din planata Gymnema sylvestre care se leagă de receptorii gustativi pentru dulce de la nivelul limbii, blocându-i. Prin același mecanism împiedică absorbția intestinală, în proporție de aproximativ 50% a glucidelor ingerate.

Un alt efect al remediului naturist este inhibarea senzației de foame. Aceasta se datorează plantei Hoodia gordonii care acționează la nivelul centrului sațietății din hipotalamus, eliberând un compus chimic similar cu glucoza, dar de 100 de ori mai puternic decât aceasta.

Un alt ajutor în controlul gustului dulce este alergatul, sportul în general, râsul, expunerea la lumina soarelui. Acestea ajută la eliberarea în organism a endorfinelor responsabile de starea de relaxare, plăcere sau chiar de bucurie și pot înlocui astfel nevoia de dulce.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.