facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-01-21
Vizualizari: 1122
Comentarii: 0
Drumul de la un simplu strănut la otită, sinuzită, pneumonie

Răcelile sunt normale și dispar în 5-7 zile. Dar nu mereu. În anumite situații, în loc să se vindece, se complică, simptomele se accentuează, iar de la o simplă viroză respiratorie se ajunge la infecții bacteriene, de tipul otitelor, sinuzitelor, faringitelor, pneumoniei.

Cauze

De obicei, suprainfectarea unei viroze banale apare pe fondul unui sistem imunitar slăbit. De asemenea, riscă infecții copiii, bătrânii, cei care sunt surmenați, au diabet, boli cardio-vasculare, boli cronice pulmonare. Predispuși să dezvolte mai ușor infecții bacteriene ale căilor respiratorii sunt cei care nu au luat măsuri încă de la primele semne de răceală, au început tratamentul doar când deja se simțeau foarte rău sau, pe parcurs, au făcut diverse greșeli: au luat de la început, când nu era cazul, antibiotice de sinteză, nu s-au hidratat corespunzător, au avut un regim alimentar nesănătos (cu alcool, fumat, fast-food, dulciuri și semipreparate, sărace în vitamine și minerale).

Simptomele se agravează

Atât infecțiile virale, cât și cele bacteriene au simptome asemănătoare: congestie nazală, durere în gât, febră, oboseală accentuată, durere de cap și stare generală de rău. Totuși, dacă infecțiile virale se vindecă în 5-7 zile, cele bacteriene persistă mai mult și abia după această perioadă încep să te simți mai rău. Practic, dacă vezi că după o săptămână nu doar că nu ai scăpat de răceală, dar simtomele sunt mai supărătoare, localizate în diverse zone (gât, ureche, nas), este semn clar că banala răceală a virat spre o infecție bacteriană.

Țintește cauza bolii, nu doar simptomele!

Tusea, febra, congestia nazală, durerile de cap și de gât sunt modul de manifestare a bolii, este reacția corpului în fața atacului extern și modul său de a lupta pentru eliminarea virusurilor și bacteriilor. Ca să vindeci infecțiile respiratorii, trebuie să tratezi cauza lor, nu doar să reduci aceste simptomele. Așadar, este esențial ca prima mișcare să se axeze pe distrugerea/eliminarea virusurilor sau bacteriilor care au generat boala. În paralel, vei acționa și pe reducerea simptomelor. Tendința tuturor este să se concentreze mai întâi pe simptome, ceea ce poate fi de înțeles, pentru că sunt primele lucruri pe care le observă și îl deranjează. Însă combaterea simptomelor nu e suficientă dacă nu se acționează în paralel pentru a „tăia răul din rădăcină”.

Tratamentul naturist ideal

Pentru a preveni sau a trata infecțiile bacteriene, ai nevoie de un tratament cu antibiotice. Cele de sinteză pot avea efecte secundare mai mari decât beneficiile, în schimb, cele naturale, pe bază de uleiuri esențiale, sunt eficiente, distrug bacteriile și stimulează imunitatea.

Otită

- Pentru otită se va folosi un antibiotic natural din uleiuri esențiale (ti-tree, cimbru) sub formă de capsule sau soluție. Pentru efecte mai intense, se pot asocia şi tincturi din plante cu efect antibiotic (plămânărică, ti-tree, cimbru, ghimbir, muguri de plop, cuişoare, isop).

Sinuzită

- În caz de sinuzită, pe lângă remediile descrise mai sus, se adaugă şi inhalaţii sau aerosoli cu ulei esențial de pin, eucalipt, cimbru, cuişoare, de două ori pe zi.

Laringită

- În laringită, faringită şi amigdalită pe lângă antibioticele naturale, se vor administra comprimate de supt cu lemn dulce, coada şoricelului (au efecte antiinflamatoare, emoliente) şi uleiuri esenţiale (mentă, eucalipt, cimbru) cu acţiune rapidă antialgica, antibiotică, antiinflamatoare şi descongestionantă local la nivelul faringelui, laringelui sau amigdalelor.

Gripa

- În formele de viroză mai severe (gripă, pneumonie), pe lângă un antibiotic natural puternic, ca Biomicin Forte, (cimbru, cuişoare) şi tincturi cu efect antibiotic, se asociază şi capsule din plante medicinale care stimulează imunitatea, cum sunt echinacea, andrographis paniculata, astragalus, ghiara mâţei.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri