facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-19
Vizualizari: 948
Comentarii: 0
Drojdia, un organism cunoscut de mii de ani, cu rol nutritional important

Saccharomyces cerevisiae (drojdia de bere) este o ciupercă unicelulară. Oamenii de știință tind să asocieze descoperirea rolului drojdiei în fermentație în raport cu descoperirea morfologiei organismelor de drojdie de către J. H. van den Broek în 1859. Cu toate acestea, brutarii folosesc drojdie pentru producția de alimente și băuturi de mii de ani și, făcând acest lucru, erau conștienți de dependența lor de ființele vii, cum erau foarte des numite, chiar dacă mijloacele lor de a descrie acele ființe nu erau la fel ca cele folosite de oamenii de știință de mai târziu. Cele mai vechi înregistrări cunoscute despre pâine crescută cu drojdie provin din Egiptul Antic în 1300-1500 î.Hr. (Samuel, 1996; Sicard și Legras, 2011) și China în 500-300 î.Hr. (Shevchenko și colab., 2014). Cu toate acestea, este probabil ca dependența de aceste organisme pentru fermentare să fie mult mai veche. Amato și colegii săi, de exemplu, au susținut recent că hominizii timpurii probabil fermentau fructele folosind drojdii, încă de acum un milion de ani (Dunn și colab., 2020).

Drojdia nutrițională este o sursă excelentă de proteine, vitamine B și urme de minerale. Soiurile nefortificate conțin o cantitate moderată de vitamine B, care se formează natural, pe măsură ce drojdia crește. Unele dintre principalele beneficii nutriționale ale drojdiei nutriționale includ: este o proteină completă - drojdia nutrițională conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care oamenii trebuie să îi obțină din alimente: o lingură conține 2 grame de proteine, ceea ce o face o metodă ușoară pentru vegani de a adăuga proteine ​​de înaltă calitate la diete; conține multe vitamine B: o lingură de drojdie nutrițională conține 30-180% din VNR pentru vitaminele; când este fortificată, este bogată în special în tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6 și vitamina B12; conține urme de minerale: o lingură conține 2-30% din VNR pentru microelemente, cum ar fi zinc, seleniu, mangan și molibden. Mineralele pe care le furnizează drojdia sunt implicate în reglarea genelor, în metabolism, creștere și imunitate.

Astfel, zincul (Zn) este un oligoelement esențial în toate organismele vii, iar primul transportor eucariot de captare a Zn a fost descoperită a fi drojdia de bere. Drojdia are capacitatea de a absorbi zincul din mediul lichid și o astfel de utilizare a biomasei îmbogățite face din ea o sursă potențială de microelemente în hrana animalelor și / sau umană. (Šillerová și colab. 2012)

Zincul este un important cofactor structural și/sau catalitic pentru numeroase proteine. De exemplu, s-a estimat recent că până la 10% din cele aproximativ 30.000 de proteine diferite codificate de genomul uman necesită zinc pentru funcția lor.plante medicinale

Se știe că zincul joacă un rol central în sistemul imunitar, iar persoanele cu deficit de zinc au o susceptibilitate crescută la o varietate de agenți patogeni. Mecanismele imunologice prin care zincul modulează o susceptibilitate crescută la infecție au fost studiate timp de câteva decenii. Este clar că zincul afectează mai multe aspecte ale sistemului imunitar, de la bariera pielii până la reglarea genelor în limfocite. Zincul este crucial pentru dezvoltarea și funcția normală a celulelor care mediază imunitatea nespecifică, cum ar fi neutrofilele și celulele ucigașe naturale. Deficiența de zinc afectează dezvoltarea imunității dobândite, încetinind atât creșterea, cât și anumite funcții ale limfocitelor T, cum ar fi activarea, producerea de citokine Th1 și ajutorul limfocitelor B. De asemenea, dezvoltarea limfocitelor B și producerea de anticorpi, în special imunoglobulina G, sunt compromise. Macrofagul, o celulă pivotă în multe funcții imunologice, este afectat negativ de deficiența de zinc, care poate regla uciderea intracelulară, producția de citokine și fagocitoza. Efectele zincului asupra acestor mediatori imunologici cheie sunt înrădăcinate în nenumăratele roluri ale zincului în funcțiile celulare de bază, cum ar fi replicarea ADN-ului, transcrierea ARN-ului, diviziunea celulară și activarea celulelor. Apoptoza este potențată de deficiența de zinc. Zincul funcționează și ca antioxidant și poate stabiliza membranele. (A H Shankar 1, A S Prasad, 1998)

Drojdia de bere se găsește în produsul Zinc + D3. O capsulă conţine: 2000UI vitamina D3, ce asigură 1000% din VNR și 15 mg Zinc ce asigură 150% din VNR, acestea ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri