facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-01-27
Vizualizari: 505
Comentarii: 0
Diureticele din plante: ce rol au și când avem nevoie de ele

Diureticele sunt remedii care ajută la eliminarea excesului de apă și de săruri din corp, prin creșterea producției de urină. Sunt necesare ca tratament adjuvant al unor afecțiuni precum: edeme, tensiune arterială crescută, dar mai ales infecții urinare. Tot pe diuretice ne bazăm și atunci când vrem să urmăm o cură de detoxifiere.

Cele mai bune remedii diuretice sunt cele naturale, pe bază de plante. Acestea favorizează eliminarea bacteriilor, prin urină, și îi scad concentrația de săruri, diminuând riscul de sedimentare a acestora. Astfel, pot preveni formarea pietrelor la rinichi, mențin sănătatea tractului urinar, previn infecțiile, dar le și tratează, atunci când apar. De asemenea, diureticele sunt de mare ajutor persoanelor cu hipertensiune deoarece, odată cu urina, din organism sunt eliminate sodiul și apa în exces, scăzând, astfel, presiunea pe vasele de sânge.

De ce sunt indicate în prevenirea și tratarea infecțiilor urinare?

Infecțiile urinare sunt cauzate de bacterii care invadează tractul urinar. O producție redusă de urină favorizează creșterea concentrației de bacterii și înmulțirea lor. Prin urmare, administrarea de plante diuretice, concomitent cu un consum crescut de lichide, stimulează fluxul de urină și „spală” tractul urinar de bacterii și de toxine.

Odată cu apa, organismul elimină și minerale. Dar un vă îngrijorați, căci multe plante diuretice au simultan și acțiune remineralizantă, compensând pierderea. Altele au și proprietăți antiseptice și antimicrobiene, fiind ideale ca tratament al infecțiilor. De exemplu, frunzele de merișor conțin un compus numit procianidină, care poate ajuta la prevenirea atașării bacteriilor de peretele tractului urinar. Coada șoricelului, socul, păpădia, mătasea de porumb, codițele de cireșe, urzica sunt alte plante medicinale cu efect diuretic la care puteți apela.

E nevoie de multă hidratare!

Plantele diuretice pot fi administrate sub formă de infuzii, decocturi sau capsule. Avantajul capsulelor este că sunt mai concentrate și permit o absorbție rapidă a substanțelor active. Infuziile și decocturile au și ele avantajul lor: pe lângă efectul diuretic și remineralizant, ele hidratează. Pentru că administrarea diureticelor trebuie făcută neapărat în paralel cu un consum mare de lichide.

De asemenea, trebuie menționat că diureticele nu sunt un tratament în sine în cazul unei infecții urinare. Ajută foarte mult, însă e nevoie, în plus, și un tratament cu antibiotice naturale.

Cui sunt contraindicate?

Diureticele, chiar și cele naturale, trebuie administrate cu prudență de către persoanele cu insuficiență renală, cu hipotensiune arterială sau cu dezechilibre electrolitice.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri