facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-15
Vizualizari: 1501
Comentarii: 0
Din ce cauze nu mai scapi de tuse

O răceală durează, în medie, 5-7 zile. Tusea care rămâne în urma ei, însă, ne oferă surprize, căci poate sta pe capul nostru mai mult decât ne-am aștepta. Din ce cauze? Când să ne îngrijorăm? Ar trebui să luăm măsuri speciale? Specialiștii Fares au toate răspunsurile, dar și soluțiile.

Tusea dată de răceală durează maximum 3 săptămâniplante medicinale

Potrivit studiilor, un episod de tuse durează circa 18 zile. Este vorba despre acea tuse acută, cauzată de răceală. O recunoști prin faptul că e însoțită de următoarele simptome: congestie nazală, rinoree, febră, roșu în gât etc. Ea nu trebuie suprimată pentru că joacă un rol protector, însă e bine să fim în gardă. Cu cât e lăsată mai mult să se dezvolte, cu atât mai greu vom scăpa de ea. Deci totul ar trebui rezolvat în maximum trei săptămâni și nu ai motiv de îngrijorare atât timp cât iei măsuri și te tratezi. Ai la dispoziție siropuri din plante, ceaiuri, capsule din uleiuri esențiale și comprimate de supt, în rețete special create pentru a acționa atât pe tusea uscată, cât și pe cea productivă. De asemenea, e nevoie să bei cât mai multe lichide. Dacă tusea aceasta acută nu e tratată corect, se poate croniciza, caz în care apar complicațiile.

E normal să dureze mai mult?

În situația în care tusea stă deja pe capul tău de mai bine de o lună de zile și nu dă semne să se amelioreze, e cazul să mergi la doctor pentru investigații. De asemenea, mergi la specialist oricând ai simptome ciudate, precum dureri în piept, dificultăți de respirație, tuse cu sânge, ori febră. Despre tuse cronică vorbim atunci când simptomele neplăcute durează peste 8 săptămâni.

Din ce cauze nu mai trece tusea?

Prima cauză este o răceală incorect tratată. E posibil ca în urma ei să fi rămas cu o bronșită, o rinită cronică, o sinuzită cronică, iar secrețiile care se scurg permanent în gât irită căile respiratorii și cauzează tusea. Tratează aceste probleme, acționând în continuare și cu remediile pentru tuse.

Bronșiolita, o infecție acută de origine virală, este o cauză a tusei persistente la copii. Se tratează cu siropuri naturale din plante medicinale, special concepute pentru cei mici.

Refluxul gastroesofagian irită și el căile respiratorii și dă acea tuse iritativă. Evită mesele copioase, acide, nu te culca seara imediat după ce ai mâncat, dormi cu capul pe o pernă mai ridicată și consultă un gastroenterolog pentru o medicație adecvată. Rezolvând această problemă, vei scăpa și de tuse.

Să nu uităm că fumatul agravează tusea, predispune la răceli și gripă (deoarece fumul de țigară scade imunitatea, usucă gâtul, inflamează sinusurile) și încetinește vindecarea, odată îmbolnăvit.

Tratamentul cu anumite medicamente pentru tensiune arterială poate cauza și el tuse. Dacă nu ai alte simptome, consultă cardiologul pentru a-ți schimba medicația.

Alte obiceiuri de zi cu zi, care întârzie vindecarea tusei, sunt hidratarea insuficientă, fumatul sau statul în fum de țigară, în aer poluat sau prea uscat. E recomandat să aerisești încăperile, să dai mai des cu aspiratorul și să ai grijă la mucegai. Acum, vara, încearcă să nu stai prea mult în bătaia aerului condiționat. De asemenea, lasă cafeaua pe planul doi, căci deshidratează și irită mai tare gâtul. În schimb, mizează mai mult pe ceaiuri. Îți vor face tare bine!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri