facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-06-12
Vizualizari: 1809
Comentarii: 0
Digestie uşoară capsule

Capsulele Digestie Ușoară este un produs complex bazat pe enzime vegetale extrase din fructele de papaya şi ananas, alături de plante medicinale şi condimente cu rol în favorizarea digestiei, fiind indicat în caz de indigestie, balonare. În urma testării la pacienţii cu tulburări digestive s-a arătat că produsul a dus la dispariţia simptomatologiei la 60% din pacienţi şi ameliorarea acuzelor la restul de 40%, fără reacţii adverse.

Fructele de coriandru din compoziţia capsulelor au efect stimulator intestinal asemănător acetil-colinei (neurotransmiţător eliberat de sistemul nervos) şi carminativ, reglând astfel peristaltismul şi eliminând balonarea prin mecanism colinergic. De asemenea, uleiul esenţial de coriandru stimulează secreţia gastrică acidă, favorizând digestia, ceea ce îl face eficient în cazuri de digestie întârziată.

Studiile arată că frunzele de dafin au proprietăţi stomahice şi carminative prin creşterea nivelului de acetil-colină care stimulează secreţia gastrică, intestinală şi pancreatică favorizând procesul digestiei.

Rizomii de obligeană, prin uleiul volatil şi principiile amare conţinute, cresc secreţia gastrică, favorizează tonusul şi mişcările peristaltice intestinale, stimulând procesul digestiei şi eliminarea flatulenţei. În plus, conţin acorină, o substanţă amară ce creşte secreţia gastrică şi apetitul, dacă este consumată înainte de masă.

Rădăcina de genţiană, datorită principiilor amare (amarogentina, gentiopicrozida, swertiamarina), are un efect reflex de stimulare a receptorilor gustativi, crescând secreţia salivară şi sucul gastric; favorizează producţia şi eliminarea bilei în intestin, ajutând la realizarea unei digestii fiziologice.

Cercetările efectuate asupra rizomilor de ghimbir au arătat că aceștia stimulează activitatea a 4 enzime digestive ale pancreasului: a lipazei, amilazei, tripsinei şi chimotripsinei şi măresc motilitatea gastrointestinală, prin compuşii pe care îi conțin (saponine, alcalozi). Aceştia acţionează prin activarea receptorilor situaţi direct pe celulele musculare netede sau nervoase ale sistemului nervos intestinal.

Fructul de papaya conţine o enzimă numită papaină care are puternice proprietăţi proteolitice (ajută la digestia proteinelor), având efecte asemănătoare pepsinei - enzima secretată la nivelul stomacului. Papaina stimulează şi secreţia biliară care contribuie la digestia lipidelor. Reglează activitatea secretorie a stomacului, vezicii biliare, ficatului și pancreasului. Cercetările au arătat că papaina digeră cele mai multe substraturi proteice, acţionând asupra mai multor tipuri de proteine decât proteazele pancreatice.

Studiile in vitro au arătat că efectul digestiv al bromelainei din ananas este similar cu cel al pepsinei şi tripsinei, fiind un înlocuitor adecvat pentru acestea în cazuri de deficit? Datorită intervalului mare de pH în care acţionează, bromelaina este activă atât în stomac, la pH acid, cât şi în intestinul subţire, la pH neutru spre bazic.

Seminţele de muştar conţin mucilagii în cantităţi apreciabile şi fibre, putând fi utilizate ca laxativ în cazul unui tranzit lent. Niacina, din seminţele de muştar, este implicată în favorizarea digestiei, creşterea secreţiei gastrice şi stimularea apetitului.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri