facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-28
Vizualizari: 714
Comentarii: 0
Diferențe și asemănări între răceală și gripă. De ce e important să le cunoști

De cele mai multe ori, spunem că avem gripă când, de fapt, este vorba despre răceală, și invers. Simptomele lor asemănătoare ne induc în eroare. Totuşi, e bine să putem face diferenţa dintre cele două, deoarece gripa trebuie tratată cu mai multă seriozitate pentru a evita complicaţiile.

Asemănări

Atât răceala, cât și gripa sunt infecții respiratorii virale care se transmit pe calea aerului, prin tuse, strănut, contactul cu suprafețe contaminate și apoi atingerea feței. Afectează căile respiratorii, gâtul, plămânii.

desfunda caile respiratorii

Și simptomele sunt asemănătoare și pot fi ușor de confundat, doar că, în cazul gripei, ele sunt mai violente, cu un debut mai rapid.

Nici răceala, nici gripa nu se tratează cu antibiotice, ci cu antivirale. Antibioticele de sinteză sunt ineficiente și, în plus, distrug sistemul imunitar și dezechilibrează flora intestinală. Sunt, în schimb, de mare ajutor antiviralele naturale, pe bază de uleiuri esențiale din plante, precum Biosept Forte.

Tratamentul și măsurile de prim ajutor sunt, în mare parte, asemănătoare. Implică o hidratare mai bună cu ceaiuri medicinale, odihnă mai multă, inhalații cu aburi, frecții, siropuri Biosept, capsule Biosept și comprimate de supt Biosept Plus pe bază de plante, care nu conțin chimicale și nu supun organismul niciunui stres suplimentar, dimpotrivă, îl ajută să se pună pe picioare.

Diferențe

Răceala și gripa sunt cauzate de virusuri diferite.

Debutul bolii

În general, simptomele de răceală debutează gradual și tot treptat se instalează. Simți că ești pe punctul să răcești înainte de a-ți fi cu adevărat rău. În felul acesta, ai timp să iei măsuri. Gripa, însă, se instalează bursc și mai violent.

Simptomele

Răceala se manifestă cu nas înfundat, strănut, ușoară stare de oboseală, durere și usturime în gât. Gripa dă simptome mult mai puternice și mai neplăcute: febră mare, frisoane, dureri mari de cap, dureri musculare, tuse seacă și stare generală de rău. Pot apărea toate brusc, în același timp.

efect antiviral

Durata

Răceala poate dura 3-7 zile. În cazul gripei, vindecarea e mai anevoioasă

De ce e important să știm când e gripă, când e răceală?

Persoanele mai sensibile, care se află în categorii de risc, trebuie să fie mult mai atente cu tratamentul și să ia măsuri sporite, dacă se infectează cu un virus gripal. Riscul de complicații este, în cazul lor, mai mare. Vorbim aici despre femei însărcinate, persoane trecute de 65 de ani, pacienții cu boli cronice (diabet, astm, afecțiuni cardiace), copiii mai mici de 5 ani. Și cei care nu sunt neapărat în categorii de risc trebuie să abordeze cu seriozitate gripa. Dacă nu iei nicio măsură în primele 48 de ore, gripa poate naște complicații, cum ar fi pleumonie, insuficiență respiratorie acută, miocardită.

Simptome Răceală Gripă
Rinoree Frecventă Apare rar
Nas înfundat Frecvent -
Strănut Frecvent -
Durere în gât Frecventă, moderată Frecventă
Durere de cap Moderată Frecventă, puternică
Dureri musculare - Mari
Tuse Ușoară, seacă Puternică, seacă
Stare de oboseală Ușoară Frecventă, mare, de durată
Febră Ocazională, ușoară Frecventă, mare
Frisoane - Frecvente
Dificultăți de respirație Doar din cauza nasului înfundat Rar

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri