×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Dieta ta într-o cură de detoxifiere a ficatului

Sfaturi Practice

După o perioadă în care ne-am înfruptat cu afumături, sărmăluţe şi carne de porc, ne-am încălzit seara cu un vin fiert şi ne-am tratat răcelile cu multe medicamente, este timpul să schimbăm puţin „meniul”. Toate acestea au obosit ficatul, l-au încărcat cu reziduri şi toxine, iar acum are nevoie de o cură de detoxifiere. Renunţă pentru două-trei săptămâni la prăjeli, alcool, dulciuri, alimente procesate şi treci pe fructe şi legume proaspete şi ceaiuri medicinale hepatoprotectoare.elimina toxinele din organism

Începe-ţi ziua cu un pahar cu apă şi lămâie, în care nu adaugi zahăr, eventual puţină miere. Lămâia este foarte bună pentru ficat, îl stimulează să producă mai multe enzime. De asemenea, poţi bea un ceai din plante medicinale. Cele cu rol în detoxifierea ficatului sunt: de păpădie, anghinare, amurariu, cicoare, precum şi ceaiul verde. Continuă micul dejun cu cereale integrale amestecate cu iaurt slab şi bea cât mai multe ceaiuri pe tot parcursul zilei.

O gustare sănătoasă şi gustoasă este formată dintr-un cocktail de sfeclă, ţelină, măr şi morcov, legume excelente pentru buna funcţionare a ficatului.

La prânz mănâncă o supă uşoară de legume şi o salată cu ulei de măsline şi avocado, acesta din urmă stimulând autocurăţarea ficatuli. Adaugă în toate salatele tale usturoi verde sau uscat. El conţine două substanţe hepatoprotectoare, numite seleniu şi alicină.

Acizii graşi esenţiali Omega 3 şi 6 ajută şi ei la eliminarea toxinelor din ficat. Îi găseşti în nuci şi seminţe, care pot reprezenta o altă gustare sănătoasă pe parcursul zilei.

Seara, ce poate fi mai bun decât un somon la grătar alături de câteva bucheţele de broccoli sau de conopidă! Somonul conţine Omega 3, iar cele două legume îţi feresc ficatul de cancer. Proteinele ţi le poţi lua din fasole uscată, linte şi mazăre.

Recomandările Fares pentru cura de detoxifiere a ficatului: rădăcină de păpădie, pulbere; Ceai Hepatocol, cu fructe de amurariu, rădăcină de cicoare, gălbenele, rostopască, sulfină; Ceai protector hepatic; Detoxifiant cu ganoderma (capsule) şi Ceai Organism Purificat.

Asocieri recomandate
Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.