facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-09-29
Vizualizari: 591
Comentarii: 0
Dietă și remedii naturale în gastrite

Gastrita este o afecțiune a stomacului și cere o atenție deosebită asupra modului în care mâncam, a tipului de alimente pe care le consumăm, în ce fel este gătită hrana, ce calitate au alimentele consumate și căte mese luăm pe zi. O seamă de alimente trebuie evitate pentru a nu solicita prea mult un stomac deja afectat și pentru a-i da răgaz să se refacă. Este necesar să fie evitatea alimentele care sunt excitante ale secreției gastrice precum carnea grasă, mezelurile, vânatul, branzeturile fermentate, laptele bătut, iaurtul, kefirul, afumăturile, sarea, conservele, prăjelile, grăsimea animală și maioneza.

Alimente care sunt mai greu de digerat și totodată sunt și stimulatoare ale secteției gastrice sunt și dulciurile concentrate, ciocolata, dulcețurile, produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase, aţoase sau cu celuloză dură, cum sunt castraveţii, ridichile, guliile, sfecla, varza albă, varză roşie, fasolea uscată, mazărea uscată, lintea, ciupercile, vinetele, roşiile.

Iritante pentru mucoasa gastrică deja afectată și complet neindicate sunt legumele și condimentele picante precum ceapa, usturoiul, ardeiul iute, piperul, hreanul și muştarul.

Pentru început poți încerca să te abții de la consumul de fructe crude, până când mucoasa gastrică se reface. Poți să consumi fructele sub formă coaptă sau fierte. Este necesar să fii atent și la băuturi pentru a nu fi prea reci sau fierbinți, iar alcoolul, ceaiul rusesc, chinezesc, cafeaua - e mai bine să le uiți pentru o perioadă.

Poți să consumi dimineața și pe parcursul zilei între mese suc de cartofi amestecat sau nu cu suc de morcovi, de varză, țelină sau sfeclă. Doza recomandată este de două-trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri