facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-12-03
Vizualizari: 1516
Comentarii: 0
Dieta pentru tulburările vezicii biliare

Vezica biliară înmagazinează bila secretată de ficat şi, apoi, prin contracţia sa o elimină în intestinul subţire, unde joacă un rol esenţial în digestia grăsimilor. Există, însă, cazuri în care vezica biliară nu funcţionează în mod corespunzător. Poate fi vorba despre o tulburare funcțională a acesteia, care constă în tonus crescut al vezicii şi căilor biliare sau golire rapidă a bilei în duoden, situație ce apare frecvent la stres şi stări de nervozitate sau poate fi declanşată de consumul de alimente grase şi prăjeli. Există şi situaţia în care vezica biliară este leneşă, nu se poate contracta suficient pentru a evacua complet bila şi digestia grăsimilor va fi deficitară.

Iată cele mai importante 10 alimente care pot cauza neplăceri persoanelor care au probleme cu fierea:

- grăsime animală;sustine secretia si eliminarea bilei

- carne prăjită;

- ouă cu jumări;

- sarmale;

- mezeluri;

- smântână;

- maioneză;

- prăjituri cu cremă;

- usturoi;

- castraveţi.

Dieta este foarte importantă, ea urmăreşte un regim de cruţare biliară prin evitarea grăsimilor care necesită pentru digestie prezenţa sucului biliar. Puteţi consuma lactate slabe, brânză de vaci, legume cu celuloză fină (roşii, morcovi, fasole verde, dovlecei, salată verde), fructe bine coapte, pâine de secară şi de grâu integral, uleiuri vegetale presate la rece, condimente uşor aromate (pătrunjel, mărar, leuştean, tarhon, dafin, suc de lămâie), supe de legume şi sosuri dietetice fără rântaş, paste făinoase. Alimentele trebuie să fie pregătite într-un mod cât mai simplu, fără grăsimi (fierbere simplă sau la aburi, coacere), iar mesele să fie repartizate în 4-5 reprize pe parcursul zilei, pentru a se evita mesele prea încărcate şi, implicit, solicitarea veziculei biliare. Respectaţi un orar regulat al meselor, evitaţi stresul, emoţiile negative, oboseala fizică şi intelectuală, acordaţi-vă timpul necesar pentru relaxare şi odihnă.

Dacă, totuşi, apar dureri abdominale, balonare, gust amar în gură, greaţă sau vărsături vă recomandăm un tratament natural cu produse din plante medicinale: soluţie Farebil, capsule Vezică biliară lentă sau capsule Vezică biliară activă, după caz, respectiv ceai Vezică biliară.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri