facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-07-17
Vizualizari: 596
Comentarii: 0
Dieta modernă pentru scăderea colesterolului și a hipertensiunii arteriale

Dieta mediteraneană este una dintre dietele actuale în mare vogă grație efectelor sale benefice asupra organismului nostru, care scade nivelul colesterolului ”rău”, scade hipertensiunea arterială, previne obezitatea, diabetul și bolile de inimă. Această dietă a fost creată pe baza nutriției mediteraneene și este rețeta unei vieți sănătoase și îndelungate.

Dieta presupune consumul de foarte multe vegetale, cereale integrale, legume și fructe proaspete, grăsimi polinesaturate cum este uleiul de măsline, care înlocuiesc untul sau grăsimile animale și un consum redus de lactate, carne și zahăr.

La baza piramidei alimentare sunt alimente de origine vegetală, cerealele, legumele și fructele. Ca masă principală sunt trecute pastele, orezul sau alte cereale integrale asortate cu alte alimente complementare legume, pește, ulei de măsline, multe fructe și un pic de vin. Tot la bază se află și consumarea din abundență a apei pure sau a ceaiurilor din plante medicinale.

Zilnic se pot consuma lapte și alte lactate care au un conținut redus de grăsimi, ulei de măsline, diverse semințe (in, susan, floarea soarelui, nuci, migdale), măsline, ceapă și usturoi.

Săptămânal se poate consuma în cantități reduse, 2-4 ouă, pește, crustacee, moluște, carne de pui, dulciuri.

Un studiu recent arată că dieta mediteraneană prelungește viața cu până la 15 ani, dacă este combinată cu exerciții fizice, menținerea greutății corporale și dacă se evită fumatul și consumul de alcool este redus.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri