×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Dieta care ne ajută să scăpăm uşor de tuse

Remedii Boli Si Afectiuni

Răceala este însoţită, cel mai adesea, de simptome precum secreţie nazală, secreţie oculară, flegmă şi congestie respiratorie. Toate acestea au în comun creşterea cantităţii de mucus secretat de organism, ca mecanism de protecţie faţă de inflamaţii sau iritaţii. Pentru a combate excesul de mucus se folosesc o serie de medicamente.

Putem, însă, ajuta în mod natural organismul în astfel de situaţii, evitând alimentele care contribuie la îngroşarea mucusului şi la creşterea secreţiei acestuia. S-a constatat că există o strânsă legatură între alimentaţie şi tendinţa organismului de a produce mucus.

Iată o listă cu principalele alimente formatoare de mucus:

  • produsele lactate (lapte, iaurt, brânză, smântână, îngheţată);
  • dulciurile concentrate (sucurile zaharate, bomboanele, napolitanele, prăjiturile);
  • făina albă şi preparate din făină albă (paste făinoase, pâine, produse de patiserie);
  • bananele;
  • cea mai mare parte a alimentelor acidifiante: mezelurile, produsele din carne, produsele fast-food, conservele, prăjelile, untura, uleiurile vegetale rafinate, margarina, zahărul, cacaua, cafeaua, băuturile alcoolice sau acidulate.

 

antiinflamator

Reducerea cantităţii acestora din alimentaţie de la primele semne ale unei răceli va favoriza evoluția rapidă către vindecare, fără a mai fi nevoie să apelaţi la medicamente, iar riscul ca un simplu guturai să se transforme în otită, sinuzită sau bronșită va fi  redus la minim! Nu va mai apărea tusea supărătoare, care adesea persistă săptămâni întregi şi nu cedează la tratament. Dacă există o tendiţă de a răci repetat, este de mare ajutor un regim alimentar fără alimente mucoformatoare şi bogat în alimente alcaline, cum sunt: legume proaspete (cartofi, varză, conopidă, broccoli, vinete, spanac, roșii, salată verde), fructe (mere, pere, caise, piersici, cireşe, căpşuni, lămâie, grapefruit, ananas, smochine, stafide).

Copiii sunt, adesea, bolnavi din cauza excesului de mucus. În aceste situaţii recomandăm să fie reduse sau chiar eliminate timp de 7-10 zile alimentele mucogene, să bea mai multe lichide ca de obicei, de preferinţă calde, şi să consume fructe şi legume proaspete mai mult decât de obicei.

Dacă ţineţi cont de acest regim în timpul tratamentului cu produsele naturale Biosept, Hapciu sau cu siropurile Plantusin, Ridiche neagră, Muguri de pin, vindecarea va apărea mai repede şi sunt prevenite reîmbolnăvirile.

 

 

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.