facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Scutellaria baicalensis
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Scutellaria baicalensis

Scutellaria baicalensis Georgi este o specie de plante cu flori din familia Lamiaceae (familia mentei). Este originară din mai multe țări din Asia de Est și din Federația Rusă și a fost cultivată în multe țări europene.

Scutellaria este o specie erbacee, perenă, care crește până la 0,3 m, cu rizom scurt cu mai multe ramificații care trece treptat într-o rădăcină groasă, cărnoasă poziționată vertical. Tulpinile sunt erecte, 4-unghiulare, ramificate și ușor pubescente. Frunzele sunt opuse, lanceolate, cu marginea ciliată, vârful acut, scurt-pețiolate sau sesile. Florile bilabiate de culoare albastru închis sunt situate la axilele frunzelor superioare, dispuse de-a lungul tulpinii. Semințele sunt negre, nucule cu lungime de aproximativ 2 mm și lățime de aproximativ 1-1,5 mm.

Chinezii au folosit rădăcina uscată a acestei plante medicinale de mai bine de 2000 de ani, ca medicament tradițional cunoscut sub numele de Huang-Qin iar acum este listată oficial în Farmacopeea Chineză. Rădăcina uscată de Huang-Qin este adesea preparată prin decoct (fierbere) sau sub formă de tincturi. Huang înseamnă galben, Qin este echivalent cu Jin și înseamnă iarbă de aur, așa cum se explică în Shuowen Jiezi, un dicționar chinezesc de la începutul secolului al II-lea din dinastia Han. Huang-Qin a fost înregistrată pentru prima dată în Shennong Bencaojing (Clasicul medicinei pe bază de plante), scris între aproximativ 200 și 250 d.Hr., pentru tratamentul răcelii, problemelor pulmonare și hepatice. Cea mai autorizată carte despre medicina tradițională chineză, Bencao Gangmu (Compendiu de Materia Medica), care a fost publicată pentru prima dată în 1593, a raportat că Scutellaria baicalensis a fost folosită în tratamentul diareei, dizenteriei, hipertensiunii, hemoragiilor, insomniei, inflamațiilor și infecțiilor respiratorii. Autorul său, Li Shizhen, a raportat auto-administrarea cu succes pentru a trata o infecție pulmonară severă când avea 20 de ani.

Scutellaria a fost folosită ca medicament în mai multe țări din Asia de Est. Datele clinice pentru această plantă se acumulează și s-a raportat că Huang-Qin este utilă pentru tratarea răcelilor și a pneumoniei bacteriene.

Cele mai multe studii au fost făcute mai degrabă în laborator decât la oameni și sugerează activitate antiinflamatoare și antioxidantă. Unele linii de celule canceroase suferă moartea celulară atunci când sunt expuse la extracte din această plantă, dar unii compuși din plantă pot avea de fapt efecte opuse. Sunt necesare studii mai ample la oameni care testează siguranța și eficacitatea pentru a determina în ce circumstanțe Scutellaria poate fi benefică în acest caz.

Datele preclinice sugerează că compușii din Scutellaria, pe lângă efectele anticanceroase, protejează împotriva cardiotoxicității induse de doxorubicină. Cu toate acestea, atât rădăcina de Scutellaria cât și flavonoidul său principal, baicalina, par să aibă efecte pro și anti-angiogenice dependente de doză. Unii constituenți pot avea, de asemenea, efecte neuroprotectoare, anticonvulsivante și antiinflamatorii.

In vitro, flavonoidul baicalina prezintă activitate antiinflamatoare, antioxidantă și antibacteriană gram-pozitivă. La modelele animale, atenuarea astmului a fost atribuită reducerii leziunilor căilor respiratorii și restabilirii funcției mitocondriale.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri