facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
SCORŢIŞOARA CHINEZEASCĂ
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

SCORŢIŞOARA CHINEZEASCĂ

Cinnamomum cassia Presl

Cinnamomum cassia este o specie de arbore aromatic aparținând familiei Lauraceae, apropiat înrudită cu scorţişoara. Din coaja ramurilor sale tinere se obține tot o scorțișoară, aşa numită chinezească, folosită pe scară largă în întreaga lume pentru parfumul și aroma sa picantă. Scoarţa de cassia este mai groasă, cu o aromă mai intensă decât scorțișoara adevărată, C. verum (Bercht. Și Presl.). Poate fi utilizată nu numai ca şi condiment, ci și ca materie primă pentru produse medicale și are o valoare economică ridicată.

Utilizată foarte frecvent în medicina tradițională chineză. Cea mai timpurie menţionare medicinală a acestei plante a fost înregistrată în Shennong Bencao Jing, care este cea mai timpurie şi mai importantă enciclopedie de medicină tradiţională chineză din perioada dinastiei Han (25-220 d.Hr.).

Cinnamomum cassia produce uleiuri esenţiale din scoarță și frunze, care sunt importante din punct de vedere medicinal. Acestea sunt utilizate în preparate farmaceutice precum și pentru aromatizarea alimentelor și a băuturilor, în esențe şi condimente, în săpunuri, parfumuri şi alte produse cosmetice.

Scorțișoara chinezească este cel mai frecvent utilizată pentru diabet. Este de asemenea utilizată în prediabet, gaze (flatulență), obezitate și multe alte afecţiuni.
Scorțișoara chinezească conține hidroxicloncone și substanțe chimice similare. Aceste substanțe chimice par să îmbunătățească sensibilitatea la insulină. Ea conține, de asemenea, substanțe chimice care pot activa proteinele care cresc absorbția de zahăr din sânge. Aceste efecte pot îmbunătăți controlul zahărului din sânge la pacienții cu diabet zaharat.

Scorţişoara chinezească mai prezintă proprietăți antiseptice, digestive și antireumatice. Deoarece frunzele de scorțișoară conțin o proporție mare de fenoli (5 - 10 la sută de eugenol), a fost clasificată drept unul dintre cele mai puternice antiseptice și antivirale din natură. Componentul principal al uleiului esenţial din frunză este aldehida cinamică.

Frunzele mai sunt utilizate în Orient pentru a trata răcelile, gripa, febra, problemele artritice și reumatice, angina, palpitațiile și afecțiunile digestive, dar şi paraziţii intestinali.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri