facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
DICTIONAR
Polyporus umbellatus
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Polyporus umbellatus

Polyporus umbellatus, cunoscut și ca „Zhu Ling” în China, aparține familiei Polyporaceae din filusul Basidiomycota. Este o ciupercă medicinală folosită pe scară largă în Asia, în special în China și Japonia și a fost unul dintre cele mai importante medicamente tradiționale chineze de mai bine de 2500 de ani. Sclerotia este principala parte medicinală a Polyporus umbellatus și a fost folosită ca diuretic, pentru tratamentul bolilor de rinichi, edemelor, precum și a diareei și icterului. Au fost raportate numeroase efecte farmacologice, inclusiv activități anticanceroase, imuno-stimulente, hepatoprotectoare, radio-protectoare și antioxidante.

Ciupercile sunt o resursă alimentară care sunt larg distribuite pe glob și consumate pentru valoarea lor nutritivă. În plus, ciupercile conțin o varietate de nutrienți, precum carbohidrați, proteine, minerale și terpenoide, care sunt benefice pentru sănătatea umană. Mulți compuși bioactivi ai ciupercilor medicinale au fost studiați pe larg, incluzând polizaharide, lectine, lactone, terpenoizi și alcaloizi. Printre ele, polizaharidele cu activități multiple sunt principalele componente ale unor ciuperci. În ultimii ani, din ce în ce mai multă atenție a fost acordată funcției imunomodulatoare a polizaharidelor de ciuperci.

Activitățile fiziologice ale polizaharidelor depind de compoziția lor în monozaharide, iar identificarea acestei compoziții este primul pas pentru dezvăluirea proprietăților fizico-chimice relevante și a relațiilor structură-activitate. În plus, compoziția monozaharidelor este un parametru esențial pentru evaluarea calității polizaharidei. În urma analizelor fizico-chimice s-a constatat că polizaharidele din P. umbellatus sunt compuse în principal din opt monosacharide: glucoză, acid glucuronic, galactoză, riboză, xiloză, arabinoză, manoză și fucoză. Conținutul de glucoză este în general mai mare iar riboza este cea mai scăzută. În plus, fructoza, rannoza și acidul galacturonic au fost, de asemenea, detectate în unele probe.

Cercetările actuale au descoperit că polizaharidele din P. umbellatus prezintă în principal o acţiune de imunoreglare, care ajustează funcția unei varietăți de celule imune incluzând celule T, celule B, macrofage, celule dendritice și celule NK. Polizaharidele P. umbellatus în combinație cu medicamentele chimioterapice îmbunătățesc eficacitatea și reduc efectele adverse toxice prin sistemul imunitar. Mai presus de toate, s-a emis ipoteza că în combinație cu Ganoderma, poate regla mai eficient funcția imunitară. Rezultatele studiilor ştiinţifice au arătat că polizaharidele din ciuperci au îmbunătățit funcția celulelor macrofage prin îmbunătățirea abilității fagocitice a acestora, a producției de oxid nitric printre altele.

În plus, datele ştiinţifice publicate au arătat eficacitatea polizaharidelor din P. umbellatus pentru tratarea hepatitei B în majoritatea cazurilor raportate. Mai mult decât atât, în terapiile combinate cu vaccinul pentru hepatita B, sau alături de interferon, aciclovir și iRNA rezultatele sunt mai bune decât atunci când tratamentul se face cu un singur medicament. În general, când extractul bogat în polizaharide este utilizat singur sau în combinație cu alte medicamente pentru prevenirea și tratamentul pacienților afectați de hepatită B, eficacitatea este convingătoare.

Studiile au mai arătat că polizaharidele din P. umbellatus pot îmbunătăți funcția renală și pot ameliora gradul de depunere renală de colagen și fibroza suplimentară. Mecanismul s-a dovedit a fi legat de scăderea inflamației, tranziția epitelială-mezenchimică supresivă, a reconstruit echilibrul metaloproteinazelor matrice și a inhibitorilor tisulari ai metaloproteinazelor și a factorilor pro-fibrotici și antifibrotici. Datele au sugerat astfel că polizaharidele din P. umbellatus pot servi drept candidat clinic la tratamentul fibrozei interstițiale renale.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri